Μετά τη συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με την Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ήρθε η σειρά της συνεκπαίδευσης και με το Ναυτικό.

Πραγματοποιήθηκαν και ναυτικές ασκήσεις με την αραβική αυτή χώρα, εμβαθύνοντας έτσι τη στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, που έχουν υπογράψει και συμφωνία αμυντικής συνδρομής.

Έτσι και κατά τον πλου της Κορβέτας BAYNUNAΗ των ΗΑΕ από το λιμένα Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου προς το λιμένα Πειραιώς όπου και κατέπλευσε, διεξήχθη συνεκπαίδευση με Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού που επέστρεφαν από την άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ – 10.

Εκτελέστηκαν γυμνάσια επικοινωνιών, αντιαεροπορικού πολέμου (ADEXES), ταχείας καταρρίχησης (FAST ROPE) Ομάδας Ανορθόδοξου Πολέμου από Ελικόπτερο και άλλα αντικείμενα Ναυτικού Πολέμου.

Η συνεκπαίδευση στην οποία συμμετείχαν οι Φρεγάτες ΛΗΜΝΟΣ και ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και αριθμός αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων και επιβεβαίωσε εκ νέου τόσο τις άριστες σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 χωρών, όσο και την διαρκή εμβάθυνσή τους. Την αραβική φρεγάτα είχε επισκεφθεί και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.