Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πόρτο στο Καραϊσκάκη (22:00) σε ένα ματς-τελικό για τον ίδιο, καθώς θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Μαρσέιγ (παίζει με τη Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία) για να τερματίσει τρίτος στον όμιλο και να προκριθεί εκείνος στους «32» του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται τους αδιάφορους Δράκους για την τελευταία αγωνιστική του Champions League και θέλουν τη νίκη με στόχο και την παράδοση η οποία είναι συντριπτικά υπέρ του Ολυμπιακού σε εντός έδρας αναμετρήσεις με πορτογαλικές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός έχει 7 νίκες και 2 ήττες στην Ελλάδα με Πορτογάλους και θέλει να μεγαλώσει το σερί για να μην έχει καν το «ακουστικό» του στην αναμέτρηση του Etihad και να «κλειδώσει» την παρουσία του στο Europa League.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται να έχει καταλήξει στους 10 από τους 11, με τον Σα να είναι κάτω από τα δοκάρια και τους Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας τετράδα στην άμυνα. Οι τρεις ποδοσφαιριστές στον άξονα θα είναι οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά, ενώ δεξιά θα είναι ο Φορτούνης, αριστερά ο Βρουσάι, με τον Μασούρα να έχει κι αυτός πιθανότητες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ελ Αραμπί.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζολάκης, Καραργύρης, Μπα, Παπαδόπουλος, Βινάγκρε, Σουρλής, Ανδρούτσος, Πέπε, Ραντζέλοβιτς και Σουντανί.

Από την άλλη οι Πορτογάλοι αναμένεται να ξεκινήσουν με τους: Μαρτσεσίν, Μαναφά, Εμπεμπά, Σαρ, Ζαϊντού, Οτάβιο, Φάμπιο Βιέιρα, Ουρίμπε, Νακαζίμα, Λουίς Ντίας και Μαρεγκά.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Μπριχ από τη Γερμανία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπορς, Λουπ και τέταρτο τον Ρούμσας από τη Λιθουανία. Στο VAR θα είναι ο Φριντζ και βοηθός του ο Όσμερς.