Τέσσερα θετικά τεστ σε σύνολο περίπου 100 δειγμάτων βρέθηκαν στο Κέντρο Διημέρευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Φθιώτιδας, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί δύο υπάλληλοι θετικοί στον κοροναϊό.

Οι νέες περιπτώσεις αφορούν τρεις ωφελούμενους και μία ακόμη υπάλληλο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα (7/12) εντούτοις η κατάσταση φαίνεται ότι είναι ελεγχόμενη, αφού επρόκειτο για άμεσες επαφές των πρώτων κρουσμάτων.

Την αισιοδοξία ότι τα κρούσματα θα σταματήσουν εδώ, αποτυπώνει στο LamiaReport ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Φθιώτιδας, Λεωνίδας Μίχος, χωρίς ωστόσο να παραβλέπει ότι όσο ο ιός θα παραμένει στην Κοινότητα θα υπάρχει η πιθανότητα να ξαναμολυνθεί κάποιο άτομο της ανοιχτής Δομής.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Στη Δομή εφαρμόζουμε κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κάνοντας μάλιστα επιπλέον ενδιάμεσα τεστ όχι μόνο στους υπαλλήλους αλλά και στους ωφελούμενους», μας εξηγεί ο κ. Μίχος αφού μοριακά και γρήγορα τεστ εναλλάσσονται κάθε 7 ημέρες. Ωστόσο ενδιάμεσα φαίνεται ότι μολύνθηκε ένας υπάλληλος που δεν εκδήλωσε συμπτώματα και στη συνέχεια σε ένα επίμαχο δρομολόγιο υπήρξαν και τα υπόλοιπα θετικά.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα σταματήσει εδώ η μετάδοση, καθώς έχουν προηγηθεί και ακολουθήσει σχεδόν 100 αρνητικά τεστ. Η διαδικασία θα επαναληφθεί όπως προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι ότι πρόκειται για μία ανοιχτή δομή με 80 ωφελούμενους και 40 άτομα προσωπικό και όσο και αν προσέχουμε ο ιός παραμονεύει».