Το θρυλικό θέρετρο χειμερινών σπορ, το πιο αριστοκρατικό των Ελβετικών Αλπεων, φιλοξενεί εκτός από ιστορικά, πολυτελή ξενοδοχεία και σαλέ ιδιοκτησίας σημαντικών επιχειρηματιών, exclusive boutiques κοσμημάτων και ρούχων.

Ενα pendant του South African luxury brand Okapi δημιουργεί κάποιες φορές περισσότερο θόρυβο και συζητήσεις από δημιουργήματα της high jewellery. Ο Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής μου εξηγεί ότι το pendant είναι ένα κόσμημα το οποίο προτιμούσαν οι ιταλοί playboys που έτσι κι αλλιώς ήταν οι… καλύτεροι από όλους τους άλλους.

Οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, είτε κυκλοφορούσαν στα κοσμοπολίτικα χωριουδάκια των Αλπεων είτε στα λαμπερά, παραθαλάσσια spots της Νότιας Ιταλίας. Η σιωπή η οποία επικρατεί αυτό το διάστημα στο Σεν Μόριτς των οικογενειών Ανιέλι, Νιάρχου, Γκέιτς είναι εντυπωσιακή.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους οι οποίοι ενοικίαζαν δωμάτια και σουίτες στα super ξενοδοχεία, δεν θα βρίσκονται εκεί. Ενα πέπλο φόβου που έχει να κάνει με την COVID-19 και τις πληροφορίες για το δυνατό, τρίτο κύμα, έχει καλύψει τα πάντα.

Κάποιοι θα επισκεφθούν τα σαλέ τους. Τηρώντας απολύτως τα μέτρα ασφαλείας. Αρκετοί υπενθυμίζουν ότι τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού εμφανίστηκαν πριν από περίπου έναν χρόνο, σε επίσης φημισμένο χιονοδρομικό spot. Το ξακουστό Ισγκ της Αυστρίας. Oh mon Dieu!

Δοκιμάζω καυτό τσάι με ροδοπέταλα σαν αυτό που συνήθιζαν να σερβίρουν στο αγαπημένο μου Suvretta House. Το ξενοδοχείο που μοιάζει με πύργο του παραμυθιού.