Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Μαρσέιγ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League και ουσιαστικό κίνητρο δεν έχει αφού έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Ένα ματς που ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό καθώς αν ηττηθούν οι Γάλλοι, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα προκριθεί στο Europa League ό,τι κι αν κάνει κόντρα στην Πόρτο.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού ματς, τόνισε πως θα παίξουν οι παίκτες που θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και διαβεβαίωσε πως η Σίτι θα παίξει για τη νίκη παρά το ότι δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όλοι είναι υγιείς, αύριο θα αποφασίσουμε. Όλοι έχουν παίξει αρκετά, θα παίξουμε ωστόσο για να νικήσουμε. Δεν κάνω rotation, βάζω τους παίκτες που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα διαλέξουμε την καλύτερη ομάδα για αυτό το παιχνίδι.

Δεν υπάρχει μία ομάδα για μία διοργάνωση. Τις τελευταίες ημέρες, με εξαίρεση 2-3 παίκτες, όλοι πήραν μέρος. Εάν κάποιος έχει πολλά λεπτά συμμετοχής και έχει προβλήματα, φυσικά θα σκεφτούμε να τον ξεκουράσουμε. Θα παίξουμε για να πάρουμε το ματς. Έτσι είναι ο σωστός τρόπος για να προετοιμαστούμε. Επειδή οφείλουμε να σεβαστούμε την Μαρσέιγ και τον Ολυμπιακό. Θα παίξουμε για να νικήσουμε, οι παίκτες το ξέρουν. Στο ματς με την Μαρσέιγ, θα έχουμε στην αποστολή μας και 4-5 παίκτες από την Κ-23».

Δεν παίζω όλη τη σεζόν με 11 μόνο παίκτες. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ 11 παίκτες και να έχω 8-9 που δεν θα παίζουν. Δεν ξεκουράζω παίκτες. Δεν λέω ότι δεν θα παίξει ένας παίκτης επειδή σκέφτομαι άλλα παιχνίδια. Απέναντι στην Πόρτο αγωνιστήκαμε για να πάρουμε την πρόκριση και ήμασταν υπέροχοι.

Η ομάδα που θα παίξει με την Μαρσέιγ μπορεί να παίξει και κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θέλω τη νίκη με την Μαρσέιγ, μετά την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σκεφτούμε την Γιουνάιτεντ».

Για την κατάσταση του Αγκουέρο και το πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Σίτι: «Θα αποφασίσουμε την Τετάρτη, ίσως είναι στον πάγκο με την Μαρσέιγ. Θα έχουμε προπόνηση την Τετάρτη και θα δούμε πώς θα αντιδράσει το σώμα του. Είναι σημαντικό πως ήταν μέρος του γκρουπ στις δύο, τρεις τελευταίες ημέρες».

Για τον Βίλας Μπόας: «Τον σέβομαι πολύ, έχει βρεθεί στον πάγκο αρκετών ομάδων. Είχε εκπληκτική επιτυχία στην Πόρτο ενώ είχε και εμπειρία στην Αγγλία. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να πάρει θετικά αποτελέσματα στο Champions League με την Μαρσέιγ.

Είναι δύσκολο όταν αρχίζεις με μηδέν πόντους μετά από τα δύο πρώτα ματς. Έχουν τον Παγέτ και τον Τοβέν ενώ το γαλλικό πρωτάθλημα είναι δυνατό, όλοι το ξέρουν αυτό. Θα είναι ένα ενδιαφέρον ματς, είναι σημαντικό για αυτούς να προκριθούν στο Europa League αλλά είναι σημαντικό και για εμάς το παιχνίδι».