Με καταθέσεις πολιτικών προσώπων, που από την πρώτη στιγμή είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ως σκευωρία την υπόθεση της Νοvartis, στην οποία ενεπλάκη το όνομά τους, συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία στον Άρειο Πάγο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Είχε παγώσει προσωρινά

Η δικαστική έρευνα είχε προσωρινά … παγώσει, λόγω νομικού ζητήματος που είχε ανακύψει και αφορούσε στο θέμα αν η εισαγγελέας που έχει κληρωθεί -η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου- είχε δικαίωμα όχι μόνο να παρίσταται κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων, αλλά και να υποβάλει ερωτήσεις στο πλαίσιο της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης.

Το δικαστικό συμβούλιο τελικά, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάνθηκε ότι η εισαγγελική λειτουργός δεν μπορεί να θέτει ερωτήσεις, αλλά μόνο να παρίσταται κατά την εξέταση των μαρτύρων.

Καταθέσεις από Βενιζέλο-Λοβέρδο

Μετά από αυτή την εξέλιξη για την  ερχόμενη Παρασκευή έχει κληθεί να ολοκληρώσει την κατάθεσή του  ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,ενώ τη Δευτέρα θα καταθέσει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος .