Ενα μικρό αντικείμενο κατασκευασμένο από μαύρο όνυχα, βαρύτιμο χρυσό, ρουμπίνια, σμαράγδια και λευκά διαμάντια, σκορπούσε εκτυφλωτικές λάμψεις πάνω στο χιόνι. Λιλιπούτειο σχεδόν κόσμημα, τόσο όμως ακριβό που κανένα άλλο δεν μπορούσε να συγκριθεί μαζί του.

Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής έσκυψε με προσοχή πάνω από το pendant. Το χιόνι έξω από το εμβληματικό «Badrutt’s Palace Hotel» του Σεν Μόριτζ γλιστρούσε επικίνδυνα. Τελικά ο παιδικός μου φίλος κατόρθωσε να αιχμαλωτίσει μέσα στα χειροποίητα δερμάτινα γάντια του Hermes το ανδρικό κόσμημα που είχε κάνει μόδα εδώ και πολλά χρόνια ο Γκούντερ Ζακς.

Σμαραγδένιο βραχιόλι Graff

Ο γερμανικής καταγωγής επιχειρηματίας, πρώην σύζυγος της Μπριζίτ Μπαρντό και αδιόρθωτος μέχρι τα… τελευταία του playboy, φορούσε ανάλογα μπιζού μεγάλης αξίας μέσα από τα ολομέταξα πουκάμισά του. Το pendant by Okapi, αξίας τριών και πέντε χιλιάδων δολαρίων, εμπνευσμένο από τις χώρες της Αφρικής, ήταν το πλέον φθηνό.

Η πλούσια συλλογή του περιελάμβανε πολλά άλλα, με μπριγιάν, ρουμπίνια, σμαράγδια, ζαφείρια και την υπογραφή των μυθικών κοσμηματοπωλείων Harry Winston, Graff, Boucheron. Ο golden heir είχε αποκτήσει και ο ίδιος το πολύτιμο, περιζήτητο pendant, το οποίο γοήτευε ιδιαίτερα τις γυναίκες όταν το φορούσε πάνω στο καλογυμνασμένο του στήθος. Την εντυπωσιακή αυτή στυλιστική «λεπτομέρεια» είχαν υιοθετήσει μέχρι πέρυσι όλα τα νεαρά αγόρια, λάτρεις της μόδας και της καλής ζωής.

Οι νεαροί κύριοι οι οποίοι είχαν ήδη ξεκινήσει τις γιορτινές διακοπές τους στο Σεν Μόριτζ, το θεωρούσαν απαραίτητο συμπλήρωμα πάνω από τα πουλόβερ Loro Piana, τα γιλέκα και τα δερμάτινα παλτό Brunello Cuccinelli. Αυτά μέχρι πέρυσι. Τον εφετινό χειμώνα όλα έχουν αλλάξει στα φημισμένα spots των Ελβετικών Αλπεων. Πόσες, αλήθεια, αναμνήσεις μπορεί να φέρει στο μυαλό σου ένα μικρό διαμαντοφόρο pendant…