Με τους τρεις βαθμούς, ο Παναιτωλικός ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση, έχει 7 πόντους και προσπέρασε τη Λάρισα, που έμεινε στους 6. Ήταν ένα «τρίποντο» που μπορεί να δώσει ώθησε στο σύνολο του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος είχε κυκλώσει αυτό το ματς ως… must win.

Η Λάρισα βυθίστηκε και άλλο στην κατάταξη, συνεχίζει να… τρεκλίζει και αφήνει ανησυχητικά σημάδια. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με τον Γιάννη Τάτση αντί του Μιχάλη Γρηγορίου δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής και η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί στον θεσσαλικό κάμπο. Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας είχε παράπονα από τη διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, αφού εξέδωσε ανακοινώσεις στη διάρκεια του 90λεπτου…

Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ για να πάρουν προβάδισμα. Ο Ντίαζ του Παναιτωλικού σκόραρε στο 2′ με κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής δεν μέτρησε τελικά το γκολ επειδή από το VAR είδαν ότι είχε προηγηθεί χέρι του σκόρερ.

Στο 8′ ο Αριγίμπι έπιασε νέα κεφαλιά στην περιοχή της ΑΕΛ, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι μετά την απόκρουση του Νάγκι. Τελικά, τρίτη και… φαρμακερή με τον ίδιο τρόπο, αφού στο 16′ ο Νίκος Βέργος σκόραρε το 1-0 με κεφαλιά.

Η πίεση του Παναιτωλικού συνεχίστηκε και στο 28΄ο Μπέρτος ανέτρεψε τον Ντίας στην περιοχή, με τον Ζαχαριάδη να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Αριγίμπι, εκτέλεσε ο Νάγκι απέκρουσε, αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη. Όμως, ούτε και τότε σκόραρε ο Αριγίμπι αφού έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο 40′ όταν ο Πινακάς από κοντινή απόσταση σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στην κόντρα ο Γιακόλις πλάσαρε τον Νάγκι, με τον Μιχαήλ να σώζει πάνω στη γραμμή.

Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο με εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά τελικά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός ο οποίος σκόραρε ξανά. Ο Ζίζιτς ανέτρεψε τον Βέργο στην περιοχή, ο Ζαχαριάδης σε συνεννόηση με το VAR υπέδειξε δεύτερο πέναλτι και ο Βέργος το εκτέλεσε εύστοχα.

Η Λάρισα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιού του Γιουνές.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (76’ Μελισσάς), Λιάβας, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι (57’ Μεντόσα), Ντάλσιο, Ντιας, Γιάκολις (68’ Αρσούρα), Τσιγγάρας, Ταχάρ (77’ Περέιρα), Βέργος

ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης (60’ Γλυνός), Μιχαήλ (86’ Γιουνές), Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος, Τρούγιτς (86’ Μούζεκ)