Μπορεί να έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες, ωστόσο ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, και όχι μόνο, συνεχίζει να θρηνεί την απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα, του Θεού της μπάλας, του ανθρώπου που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους και γενιές να ονειρεύονται.

Μπορεί να είχαν ακουστεί πολλά κατά τη διάρκεια της ζωής του, ωστόσο ο Ντιεγκίτο ήταν πάντα κοντά στις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις, και όχι μονάχα με λόγια, αλλά κυρίως με πράξεις.

Ο Μαραντόνα έκανε πάντα δωρεές σε φτωχότερους ανθρώπους, βοηθώντας ουσιαστικά.

Μια νέα ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας γιγάντωσε ακόμη περισσότερο τον τεράστιο μύθο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Όπως αποκάλυψαν τα Μέσα της Αργεντινής, ο Ντιεγκίτο δώριζε ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ το μήνα τα οποία πήγαιναν σε ανήμπορες οικογένειες.

Με αυτό το ποσό τρέφονταν 50 ολόκληρες οικογένειες, τις οποίες φρόντιζε κάθε μήνα ο Μαραντόνα.

«Έδινε 100.000 ευρώ το μήνα. Αυτό το ποσό έβγαινε αυτόματα κάθε μήνα από το λογαριασμό του Ντιέγκο. Ξέρετε για τι ποσό μιλάμε. Το είχε πει πολλές φορές και ο ίδιος: Τρέφω 50 οικογένειες. Τους έδινε τα πάντα. Μέχρι και υπάλληλους έστελνε για τη φροντίδα τους. Τώρα ποιος θα φροντίζει αυτές τις οικογένειες; Κάποιος πρέπει να τις αναλάβει» ανέφερε ο δημοσιογράφος Χόρχε Ρίαλ.