Ανησυχία έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός 10χρονου παιδιού από την Ηλεία που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του Ρίου.

Το ανήλικο φέρεται να νόσησε στο παρελθόν από κορωνοϊό, ωστόσο στη συνέχεια εμφάνισε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 10χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του παιδιού.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες. Το ανήλικο νόσησε παρουσίασε ήπια συμπτώματα του νέου κοροναϊού, όμως στη συνέχεια εμφάνισε θέμα με τους πνεύμονές του και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ΜΕΘ στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του 10χρονου είχε εκτεθεί στον κοροναϊό τον περασμένο μήνα.

«Ο ανήλικος αρχικά δεν εμφάνισε συμπτώματα, ενώ τα τεστ στα οποία υπεβλήθη ήταν αρνητικά. Ωστόσο, αργότερα όταν εμφάνισε ήπια συμπτώματα και παρά τα αρνητικά τεστ οι γονείς του πήραν την απόφαση να μεταφέρουν το 10χρονο στο νοσοκομείο.

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για κρούσμα Καβασάκι, καθώς τα συμπτώματα παραπέμπουν στη νόσο. «Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, θα έλεγα ίσως είναι και το πρώτο πανελλαδικά που συμβαίνει, που δημιούργησε αυτή την επιπλοκή. Γίνεται το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν», δήλωσε χθες στο OPEΝ, ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.