Δεν έχουν τελειωμό οι προκλήσεις των Τούρκων στο κατεχόμενο Βαρώσι. Άρχισαν τώρα να το εξερευνούν και να το χαρτογραφούν με drones τύπου Bayraktar TB2, τα οποία επιχειρούν από το κατεχόμενο Λευκόνοικο.

Σε αυτή την πάλαι ποτέ κωμόπολη της Κύπρου οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει παρανόμως βάση στρατιωτικών drones με στόχο να συνοδεύουν αυτά τα πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα drones για παράδειγμα που συνόδευαν το Oruc Reis απογειώνονταν και από το Λευκόνοικο της Κύπρου, καθώς και από τα τουρκικά παράλια ακόμα και από τουρκικές φρεγάτες.

Έτσι, μετά τη φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα, τους κτηματομεσίτες που έσπευσαν να έρθουν στην κατεχόμενη παραλιακή πόλη για να «μετρήσουν» ποια κτίρια που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και 46 χρόνια πρέπει να γκρεμιστούν και στη θέση τους να κτισθούν βίλες και ουρανοξύστες, έρχονται τώρα και τα drones Bayraktar και μάλιστα από βάση που δημιούργησε ειδικά για αυτά η κατοχική Τουρκία.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν στο twitter, ότι κατόπιν αιτήματος του κατοχικού καθεστώτος, πραγματοποιήθηκε αεροφωτογράφιση με ένα μίνι UAV εξοπλισμένο με φωτογραμμετρία προκειμένου (κατά τον κατοχικό στρατό) «να διεξαχθούν πιο υγιείς μελέτες απογραφής στην περιοχή Βαρωσίων».