«Το Κίνημα Αλλαγής έχει διατυπώσει, με τη χθεσινή δήλωση της Φώφης Γεννηματά, τις δικές του προτάσεις για το άνοιγμα της χώρας καθώς και για το πώς πρέπει να οργανωθεί και να γίνει ο εμβολιασμός. Το σχέδιό μας είναι πλήρες, θα εξειδικευτεί περαιτέρω, ενώ αναμένουμε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει το δικό της σχέδιο εξόδου της χώρας από την πανδημία», υπογράμμισαν τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση που γίνεται με τηλεδιάσκεψη.

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος τόνισε ότι υπάρχουν ερωτηματικά για το τι ακριβώς θα κάνουν οι μονάδες στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ανέφερε ότι απαιτείται να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό με διαφάνεια τώρα χωρίς καθυστέρηση κι όχι όταν σε λίγες εβδομάδες «φουσκώσει» το αντι-εμβολιστικό κίνημα. Επανέλαβε με έμφαση την πρόταση της Φώφης Γεννηματά να εμβολιστούν όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στους πολίτες.

Ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε ότι καταγράφονται αρρυθμίες στη κυβέρνηση και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις από υπουργούς, ενώ σημείωσε πως το Κίνημα Αλλαγής «θα κρίνει τους χειρισμούς που θα κάνει η κυβέρνηση. Μέχρι τώρα βλέπουμε επικοινωνιακές επιλογές κι όχι ενέργειες με πολιτικά χαρακτηριστικά», ανέφερε. Υπενθύμισε ότι οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για το άνοιγμα της χώρας αφορούν στη διεξαγωγή μαζικών τεστ σε κάθε περιοχή που θα επαναλαμβάνονται μετά από 20 ημέρες, οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας να έχουν καθοριστικό ρόλο, οι μετακινήσεις να γίνονται μόνο με αρνητικό τεστ, και όλη η εκστρατεία να γίνεται με πλήρη διαφάνεια και ανοιχτά δεδομένα.

Οι κ. Χρηστίδης και Π. Βλάχος, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας, προχώρησαν σε καταγγελίες για εμφανή περιορισμό του ΚΙΝΑΛ από τα τηλεοπτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας κι έκαναν λόγο για υπερεκπροσώπηση της ΝΔ και για κυβερνητική μονοφωνία. Ανακοίνωσαν τη συγκρότηση Παρατηρητηρίου που θα μετρά και θα αξιολογεί την πολιτική πολυφωνία και θα δημοσιεύει σε τακτική βάση στοιχεία από τις εμφανίσεις πολιτικών στελεχών στα κανάλια εθνικής εμβέλειας. «Επαναλαμβάνουμε ότι δεν διεκδικούμε ειδική μεταχείριση, δεν διαπραγματευόμαστε απολύτως τίποτα, δεν διαμαρτυρόμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε αποσιώπηση και διαστρέβλωση των θέσεών μας. Απαιτούμε να ακούγεται η φωνή όλων. Είναι συνταγματικό δικαίωμά μας, δικαίωμα των πολιτών είτε αρέσει στον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία είτε όχι», τόνισαν τα αρμόδια στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Επικαλέστηκαν στοιχεία από έκθεση του ΕΣΡ κι έδωσαν στη δημοσιότητα πίνακες με στοιχεία , σύμφωνα με τα οποία από τις 8 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, η παρουσία του Κινήματος Αλλαγής στα τηλεοπτικά κανάλια μειώθηκε σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής όταν ρωτήθηκαν για την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για κατοικία του κ. Τσίπρα, στα Λεγραινά, απάντησαν πως ένας πολιτικός αρχηγός πρέπει να δίνει απαντήσεις όταν τίθενται ζητήματα που τον αφορούν. Επίσης επέκριναν κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση επειδή με την αντιπαράθεσή τους για τέτοια ζητήματα εκφυλίζουν τη πολιτική ζωή αντί να ασχολούνται με τα σημαντικά προβλήματα της χώρας.

Όσον αφορά τα χθεσινά επεισόδια με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι θα έπρεπε να τιμηθεί προσαρμοσμένη στις σημερινές εξαιρετικές συνθήκες της πανδημίας ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως γίνεται δεκτός ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. «Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου αστυνομικού δεν συμπαρασύρει κι όλους τους υπόλοιπους αστυνομικούς», υπογράμμισε ο κ. Χρηστίδης.

Τέλος ζητήθηκε η επίσημη τοποθέτηση για άρθρα, σχόλια κι αναφορές σχετικά με τις φήμες περί ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα από στελέχη που βρίσκονται εκτός κόμματος. Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά , Χρήστος Πρωτόπαπας, απάντησε ότι «είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να ιδρύσει κόμμα. Ας το κάνουν να δούμε τι θα πιάσουν. Αυτό που είναι ξεκάθαρο κι αυτό που είπε για άλλη μια φορά η Φώφη Γεννηματά στο Πολιτικό Συμβούλιο είναι πως το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτόνομο κόμμα και δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε του κ. Μητσοτάκη ούτε του κ. Τσίπρα. Διατυπώνουμε τη δική μας πρόταση ασκώντας αξιόπιστη αντιπολίτευση και έχουμε ριζικές διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε την αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμενων, την αλλαγή των συσχετισμών. Λέμε από τώρα πως επιδιώκουμε να γίνει ξανά ο χώρος μεγάλος με τη δική του πρόταση για την πορεία της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ