Ώρα… ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο! ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους (19:30, Novasports 1) στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι δυο ομάδες αναζητούν το τρίποντο στο αθηναϊκό ντέρμπι, η κάθε μια για τους δικούς της λόγους.

Από τη μία, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα επιθυμεί να δώσει απαντήσεις μετά την δεύτερη διαδοχική εντός έδρας συντριβή στην Ευρώπη, ενώ θέλει να διατηρηθεί και στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι «πράσινοι» ψάχνουν μια πειστική εμφάνιση σε ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά και την άνοδό τους στον βαθμολογικό πίνακα της Superleague.

Μετά από 8 αγωνιστικές, η ΑΕΚ βρίσκεται 4η με 19 πόντους, ενώ, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έχοντας δώσει 10 ματς, είναι στην 8η θέση με 12 βαθμούς. Από ένα ντέρμπι έχει στα… πόδια του ο κάθε σύλλογος, με τον Δικέφαλο να φέρνει ισοπαλία (1-1) με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να χάνει εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό.

Στο πρωτάθλημα, η Ένωση προέρχεται από το διπλό στην Τρίπολη, ενώ το τριφύλλι επικράτησε του Παναιτωλικού.

Στα αγωνιστικά, ο Μάσιμο Καρέρα δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Λόπες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη. Η άμυνα της ΑΕΚ είναι… μισή, ενώ αντιμετωπίζει και αρκετά θέματα, καθώς δέχεται εύκολα φάσεις.

Ο Ιταλός τεχνικός προσανατολίζεται στο να παρατάξει τον Δικέφαλο με σύστημα 4-2-3-1. Ο Τσιντώτας θα υπερασπιστεί την «κιτρινόμαυρη» εστία, με τους Σβάρνα και Νεντελτσιάρου να παίρνουν θέση στο κέντρο της άμυνας. Βασιλαντωνόπουλος και Ινσούα θα είναι στα δύο άκρα.

Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ θα είναι το δίδυμο στον άξονα, με τον Μάνταλο να κινείται μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στο δεξιό άκρο της επίθεσης θα βρεθεί ο Τάνκοβιτς, στο αριστερό ο Λιβάγια και στην κορυφή ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Λάζλο Μπόλονι χαμογελά, καθώς θα έχει στη διάθεση του τον Κουρμπέλη. Ο Ρουμάνος τεχνικός σκέφτεται ένα 4-3-3, με τον Διούδη κάτω από τα «πράσινα» γκολπόστ. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα παίξει ο Ζαγαρίτης, δεξιά ο Σάντσες, ενώ ο  Πούγγουρας θα βρεθεί στο πλευρό του Σένκεφελντ.

Στο κέντρο αναμένεται να αγωνιστούν οι Κουρμπέλης, Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος, στις πτέρυγες οι Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες και ο Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Καρλίτος.