Ο θάνατος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σόκαρε όλο τον κόσμο και η είδηση της απώλειας του Αργεντίνου σούπερ σταρ, προκάλεσε θλίψη σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Μαραντόνα «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 60 ετών και λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Ντιεγκίτο, ξεκίνησαν τα σενάρια αναφορικά με το πώς θα μοιραστεί η περιουσία του θρυλικού δεκαριού.

Το ρεπορτάζ μάλιστα της Repubblica έδωσε νέα διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει πως ο Μαραντόνα είχε αποκληρώσει τις κόρες του.

Και που θα πάνε τα χρήματα που είχε ο τεράστιος Ντιέγκο; Σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως ήταν η επιθυμία του μεγάλου Αργεντίνου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε αποφασίσει να μην αφήσει ούτε ευρώ στις κόρες του αλλά και στην πρώτη σύζυγό του, Βερόνικα Ογιέντα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το συγκεκριμένο ρεπορτάζ προκάλεσε αίσθηση, καθώς ο Μαραντόνα διέθετε περιουσία που ξεπερνούσε τα 100 εκατ. δολλάρια, έχοντας τραπεζικούς λογαριασμούς σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η Repubblica αναφέρει επίσης ότι ο Μαραντόνα είχε χρήματα σε τράπεζες του Μονακό, του Ντουμπάι, του Μινσκ αλλά και της Αβάνας αλλά αποφάσισε να αποκληρώσει τις κόρες του.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας η επισήμανση της ιταλικής εφημερίδας πως ο Μαραντόνα δεν έχει αναγνωρίσει 11 παιδιά, προσθέτοντας πως απόφαση του Ντιεγκίτο ήταν να δωρίσει την περιουσία του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Ο ίδιος είχε τονίσει σε συνέντευξη πως επιθυμία του ήταν να δοθούν τα χρήματα σε ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά και φτωχούς.

Η La Repubblica προσθέτει στο ρεπορτάζ της πως υπάρχει διαθήκη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και όλοι πλέον περιμένουν τις εξελίξεις επί του θέματος.

Με το άνοιγμα της διαθήκης του Ντιεγκίτο, θα φανεί και αν ο Μαραντόνα αποκλήρωσε τις κόρες του.

Όπως και να’ χουν πάντως τα πράγματα, το σίγουρο είναι πως το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας άνοιξε ένα μεγάλο «κύκλο» συζήτησης στην Ιταλία αλλά και στην πατρίδα του Μαραντόνα, την Αργεντινή.