Με τη σταδιακή άρση των μέτρων στο λιανεμπόριο ελπίζει η κυβέρνηση να δώσει ανάσα στην οικονομία ενόψει των Χριστουγέννων. Την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα προκειμένου να δώσουν έναν γιορτινό τόνο στους καταναλωτές και θα ακολουθήσουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα παιχνιδιών, τα ανθοπωλεία και τα βιβλιοπωλεία.

Προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της κουρασμένης κοινωνίας και της καταπονημένης οικονομίας από το lockdown που επέβαλε η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η κυβέρνηση αναζητά τη χρυσή τομή για τους πολίτες ενόψει των Χριστουγέννων.

Το πρώτο βήμα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα με το άνοιγμα των συνολικά 110 εποχικών καταστημάτων τα οποία θα λειτουργήσουν υπό αυστηρά μέτρα.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός αμέσως μετά προβλέπει το άνοιγμα των κομμωτηρίων, καταστημάτων παιχνιδιών, βιβλιοπωλείων και ανθοπωλείων.

Λόγω του ιικού φορτίου που παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο» απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο χριστουγεννιάτικων αποδράσεων.

Αυτή την ώρα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη με συναρμόδιους υπουργούς και επιστήμονες όπου έχει τεθεί το κυβερνητικό σχέδιο για τα βήματα που θα οδηγήσουν στο ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας καθώς και την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών ενόψει του εμβολιασμού.