Ο Κώστας Φορτούνης έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού.

Ο έλληνας μεσοεπιθετικός, μιλώντας στο match programme για το παιχνίδι κόντρα στο Βόλο ΝΠΣ, αναφέρθηκε στο «φράγμα» των 150 συμμετοχών που έσπασε με τα ερυθρόλευκα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, μίλησε για τις στιγμές που έχει περάσει με τον Ολυμπιακό, δείχνοντας την περηφάνια του για όσα έχει ζήσει, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τον καλύτερο του εαυτό στο σύλλογο και τον κόσμο του.

Αναλυτικά είπε:

Στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ ξεπέρασες τις 50 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό και θέλεις άλλη μία για να πιάσεις τον Κυριάκο Καραταϊδη στην τέταρτη θέση και άλλες τρεις για τον Νικοπολίδη, που είναι στην τρίτη θέση. Πώς νιώθεις που το όνομά σου γράφεται συνεχώς στις χρυσές σελίδες της ιστορίας του Ολυμπιακού;

«Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό το επίτευγμα, ωστόσο αυτό που επιθυμώ είναι να βοηθάω την ομάδα να πετυχαίνει νίκες, έτσι ώστε να έχει και περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μέσα από την ομάδα καταφέρνουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές να έχουμε περισσότερες συμμετοχές και να προσπερνάμε παλιότερους παίκτες, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον Ολυμπιακό. Κοιτάζω μόνο πώς να νικάει η ομάδα και πώς θα πάει όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη».

Εκτός από τις 51 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές συμμετοχές έχεις και 150 για το πρωτάθλημα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ποιο παιχνίδι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στο οποίο έχεις αγωνιστεί, σου έρχεται πρώτο στο μυαλό και ποιο από το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Δεν μπορώ να διαλέξω. Πολλά είναι τα παιχνίδια που έχω αγωνιστεί στην Ευρώπη και τα οποία μου έρχονται αμέσως στο μυαλό, όπως το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Και στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια τα οποία ήταν σημαντικά και έχουμε κερδίσει. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο ένα, καθώς όλα αυτά μου έχουν προσφέρει πολλά και ιδιαίτερα συναισθήματα. Προχωράμε για να γινόμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».

Πως βιώνετε εσείς οι ποδοσφαιριστές όλη αυτήν την κατάσταση με την πανδημία της COVID-19 και πόσο έχει επηρεάσει την επαγγελματική σας ζωή;

«Σίγουρα έχει επηρεάσει πάρα πολύ εμάς τους ποδοσφαιριστές και τους αθλητές όλων των αθλημάτων. Και την ομάδα μας έχει επηρεάσει, καθώς όλο αυτό τον καιρό έχει πολλά θετικά κρούσματα. Μακάρι να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το θέμα της COVID-19 και της πανδημίας, για να επανέλθει όλος ο κόσμος στην κανονικότητα και στο δικό μας τομέα, τον αθλητικό, να επιστρέψει κόσμος στα γήπεδα. Μας έχει λείψει πάρα πολύ ο κόσμος μας»

Είσαι πρώτος στις ασίστ στο πρωτάθλημα, με πέντε τελικές πάσες σε οκτώ παιχνίδια. Πιστεύεις πως φέτος θα μπορέσεις να ξεπεράσεις το ρεκόρ σου, που είναι 11 ασίστ σε μία σεζόν στη Σούπερλιγκ;

«Μακάρι να το ξεπεράσω γιατί αυτή είναι η δουλειά μου, να τροφοδοτώ τους συμπαίκτες μου και φυσικά να σκοράρω. Από εκεί και πέρα, ό,τι άλλο έρθει είναι ευπρόσδεκτο. Το πιο σημαντικό είναι να μπορεί η ομάδα να πετυχαίνει νίκες και να φτάνει στους στόχους της».

Ο Βόλος βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να φτάσει σε ακόμα μία νίκη που θα τον διατηρήσει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα;

«Ο Βόλος είναι καλή ομάδα και το έδειξε στο τελευταίο παιχνίδι που ήρθε ισόπαλος ενώ βρισκόταν πίσω με τρία γκολ. Από την ώρα που ήρθαμε από τη Γαλλία προετοιμαστήκαμε γι’ αυτό το παιχνίδι, ο προπονητής και το επιτελείο του μας ανέλυσαν το πώς αγωνίζεται ο σημερινός αντίπαλος. Παίζουμε στο γήπεδο μας, θέλουμε όπως πάντα τη νίκη και αυτό θα κάνουμε, για να συνεχίσουμε αήττητοι και παράλληλα να παραμείνουμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα».

Τι σημαίνει για εσένα ο Ολυμπιακός;

«Ο Ολυμπιακός για μένα σημαίνει πάρα πολλά, είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα και έχω δεθεί με το σύλλογο. Θέλω κάθε χρόνο να πηγαίνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα να κατακτούμε τους δύο εγχώριους τίτλους. Είμαι υπερήφανος που φορώ τη φανέλα της ομάδας και αποτελώ μέρος της ιστορίας της».