Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχτηκε την απογοήτευσή του για τον αντίκτυπο του Brexit στο αγγλικό ποδόσφαιρο, σχετικά με τους σκληρούς νέους κανόνες μεταγραφών που θα εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου.

Δε θα επιτρέπεται στους συλλόγους της Premier League να αποκτούν παίκτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) χωρίς άδεια εργασίας, ενώ οι αλλοδαποί παίκτες κάτω των 18 ετών δεν μπορούν να μεταγράφονται καθόλου ως μέρος των κανονισμών μετά το Brexit.

«Περιμένω ακόμα το πρώτο πλεονέκτημα του Brexit που μπορεί να μου πει κάποιος» ανέφερε ο γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ σε δηλώσεις του στον Guardian.

«Τι βελτιώνεται πραγματικά μετά το Brexit; Προφανώς, δεν είναι δικό μου θέμα να κρίνω, αλλά ως ενδιαφερόμενο άτομο περιμένω μόνο την πρώτη θετική επίδραση του Brexit».

Ο Κλοπ πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν για να μειώσουν τον αντίκτυπο του Brexit στη βιομηχανία τους και τόνισε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν ακόμη πιο αυστηροί περιορισμοί, εάν δεν είχαν αγωνιστεί γι’ αυτό.

«Ο Μάικλ Έντουαρντς (αθλητικός διευθυντής του Λίβερπουλ) συμμετείχε σε πολλές από αυτές τις συζητήσεις και οι σύλλογοι αγωνίστηκαν αρκετά σκληρά για μια λύση, ένα είδος καλής λύσης ή όσο το δυνατόν καλύτερης» πρόσθεσε ο Κλοπ.