Η Βάλια Βλαχάκη συγκλόνισε με την ανάρτηση της στο Facebook, μέσω της οποίας κατήγγειλε τον κοινωνικό ρατσισμό που αντιμετώπισε, επειδή εργάζεται στη ΜΕΘ του “Σωτηρία”, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό.

Η νοσηλεύτρια – σύμφωνα με όσα έγραψε- ήθελε να νοικιάσει ένα διαμέρισμα αλλά της ακύρωσαν το συμβόλαιο μίσθωσης σπιτιού, επειδή οι ένοικοι της πολυκατοικίας φοβόντουσαν μην τους κολλήσει κοροναϊό.

«Δεν θα έμπαινα μέσα στα σπίτια τους»

“Είχα κλείσει, είχα δει ένα σπίτι που μου άρεσε πολύ. Είχα έρθει σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, έδωσα την προκαταβολή με σκοπό να κάνουμε το συμβόλαιο την επόμενη μέρα. Είχαμε δώσει τα χέρια που λένε, και την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι μετά λύπης του θα ήθελε να ακυρώσει τη συμφωνία μας γιατί η πολυκατοικία είναι οικογενειακή και οι συγγενείς του έπεσαν πάνω του να τον φάνε, γιατί έμαθαν ότι δουλεύω σε ΜΕΘ σε νοσοκομείο αναφοράς και φοβόντουσαν ότι θα τους κολλήσω όλους κορωνοϊό”, είπε αποκλειστικά στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

Η νοσηλεύτρια πρόσθεσε ότι μετά από αυτό το περιστατικό ένιωθε θυμό και οργή: «Δεν θα έμπαινα μέσα στα σπίτια τους. Σοκαρίστηκα. Μου πήρε πολύ καιρό να συνέλθω».

Η Βάλια ανέφερε ότι έχει αντιμετωπίσει κοινωνικό ρατσισμό και από τον κοινωνικό της περίγυρο. Όταν μαθαίνουν τι δουλειά κάνει, έχουν «δισταγμό στο βλέμμα» και «κάνουν ένα βήμα πίσω ασυναίσθητα».

Όπως σημειώνει, και άλλοι συνάδελφοί της έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχες συμπεριφορές.