Η Λάτσιο έμεινε «όρθια» στη Βεσφταλία, καθώς ήρθε ισόπαλη με τη Ντόρτμουντ (1-1), ενώ η Κλαμπ Μπριζ πήρε άνετη νίκη κόντρα στη Ζενίτ (3-0) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Στους «16» οι Βεστφαλοί, ανοιχτή η πρόκριση για Μπριζ και Λάτσιο.

Ντόρτμουντ – Λάτσιο 1-1

Η Ντόρτμουντ ήρθε ισόπαλη (1-1) με τη Λάτσιο και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωσης. Η Λάτσιο περνάει στην επόμενη φάση με μία ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φαβρ δεν είχε στη διάθεσή του τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος υπέστη θλάση και θα επιστρέψει στα γήπεδα από το 2021.

Το ματς ήταν ισορροπημένα στα πρώτα λεπτά, με τη Λάτσιο να δημιουργεί την πρώτη καλή φάση στο 20ό λεπτό με τον Μπίρκι να σταματά τον Κορέα.

Η Ντόρτμουντ δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική στο ξεκίνημα, αλλά απάντησε στο 30ό λεπτό με τον Ρόις να σουτάρει από τα αριστερά αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Ωστόσο, οι Βεστφαλοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, ο Αζάρ βρήκε τον Γκερέιρο μέσα στην περιοχή κι αυτός νίκησε τον Κερζάκοφ για το 1-0 στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα του Φαβρ απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος, με τον Ρέινα να αποκρούει το κοντινό σουτ του Σάντσο στο 50ό λεπτό, με τον Ιμόμπιλε να απαντάει στο 61ο λεπτό, αλλά ο Μπίρκι έδιωξε σε κόρνερ.

Ωστόσο, οι Λατσιάλοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ιμόμπιλε να κάνει το 1-1 από το σημείο του πέναλτι στο 67ο λεπτό.

Ντόρτμουντ: Μπίρκι, Πίστσεκ, Ακάνζι, Χούμελς, Μόρεϊ, Μπέλιγχαν (88′ Βίτσελ), Ντιλέινι, Γκερέιρο (62′ Σουλτζ), Ρέινα, Αζάρ (76′ Μπραντ), Ρόις (76′ Σάντσο)

Λάτσιο: Ρέινα, Πάτρικ, Χόεντ, Ατσέρμπι, Μάρουσιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (80′ Καϊσέδο), Λούκας Λέιβα (70′ Άκπα-Άκπρο), Λουίς Αλμπέρτο (80′ Εσκαλάντε), Φαρές (70′ Λατσάρι), Κορέα (70′ Αντρέας Περέιρα), Ιμόμπιλε

Κλαμπ Μπριζ – Ζενίτ 3-0

Η Κλαμπ Μπριζ επικράτησε 3-0 της Ζενίτ, έφτασε τους 7 βαθμούς και χρειάζεται τη νίκη στην έδρα της Λάτσιο την τελευταία αγωνιστική ώστε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι στο πρώτο μέρος και απείλησαν στο 22ο λεπτό με τον Ντένις να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά οι παίκτες της Ζενίτ απομάκρυναν την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Ρώσοι σκόραραν με τον Αζμούν αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η Μπριζ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 33ο λεπτό με τον Ντε Κετελάρε με σουτ μέσα από την περιοχή να κάνει το 1-0.

Η Ζενίτ ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48ο λεπτό με τον Κουζάγιεφ αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο μέσος των φιλοξενούμενων ακούμπησε την μπάλα με το χέρι.

Οι Βέλγοι ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να πετύχουν το 2-0 στο 58ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βανάκεν, ενώ ο Λάνγκ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 74ο λεπτό.

Κλαμπ Μπριζ: Μινιολέ, Πέδρο Μάτα, Μέχελε, Κοσουνού, Ρίκα, Μπαλάντα, Ντένις, Βανάκεν, Φόρμερ, Λανγκ, Ντε Κετελάερ

Ζενίτ: Κερζάκοφ, Σουτόρμιν, Πρόκιν, Ρακίτσκι (45′ Κρούγκοβοϊ), Ντάγκλας Σάντος, Ερόκιν (45′ Οζντόεφ), Μπάριος, Κουζιάεφ (65′ Μουσάεφ), Ντριούσι (45′ Μόστοβοϊ), Μάλκομ (75′ Σάμκιν), Αζμούν

Η Βαθμολογία

1. Ντόρτμουντ 10
2. Λάτσιο 9
3. Κλαμπ Μπριζ 7
4. Ζενίτ 1

Επόμενη αγωνιστική (8/12):

Λάτσιο – Κλαμπ Μπριζ (19:55)

Ζενίτ – Ντόρτμουντ (19:55)

Περισσότερα σε λίγο…