Δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρολεύκους», να φιλοξενούνται στη Μόσχα (19:00, Novasports1HD) από την ΤΣΣΚΑ για την 12η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από την Μπασκόνια και αναζητούν αντίδραση στην αναμέτρηση με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 9η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, έχοντας ρεκόρ 5-4 και θέλουν τη 6η τους νίκη στην διοργάνωση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαμογελά, καθώς στην αναμέτρηση με την ομάδα της Μόσχας θα έχει στην διάθεσή του και τους παίκτες που έμειναν εκτός στους προηγούμενες αγώνες λόγω κορωνοϊού.

Αντίθετα, στην Ελλάδα παρέμεινε ο Χάρισον, παρότι έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, ενώ ο Έλληνας τεχνικός δεν πήρε μαζί του ούτε τους Νικολαΐδη και Χρηστίδη.

Το έργο των «ερυθρολεύκων» είναι δύσκολο, ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο, όταν και έφυγε με το ροζ φύλλο του αγώνα από τη Μόσχα. Πράγμα που θυμάται καλά ο Δημήτρης Ιτούδης και το επανέλαβε και στις χθεσινές του δηλώσεις.

Από την πλευρά τους,  οι Μοσχοβίτες βρίσκονται στην 2η θέση, πίσω μόνο από την Μπαρτσελόνα και με ρεκόρ 8-3. Ο Έλληνας κόουτς της ομάδας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα ενόψει και της αναμέτρησης με τους «ερυθρόλευκους». O Ιτούδης δεν υπολογίζει μόνο στις υπηρεσίες του τραυματία Γιάνις Στρέλνιεκς.

Όσον αφορά την παράδοση των δυο ομάδων, η αποψινή αναμέτρηση, είναι συνολικά η 41η από το 1995 και έπειτα σε επίπεδο κυπέλλου Πρωταθλητριών και Ευρωλίγκας. Συνολικά, η ΤΣΣΚΑ προηγείται στις νίκες με 24-16, ενώ στους αγώνες που έχουν γίνει στην Μόσχα, ο Ολυμπιακός μετράει τέσσερα «διπλά» και 14 ήττες.