Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ακρόπολη στις 9 το πρωί, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του ανελκυστήρα που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την πρώτη διαδρομή.

«Είναι πράγματι σήμερα μια σπουδαία μέρα μια φωτεινή μέρα μια μέρα που αποδεικνύει πως το ελληνικό δημόσιο μπορεί αν συνεργαστεί με ιδρύματα που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και να αποδώσουν ένα πολύ σημαντικό έργο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, εγκαινιάζουμε τον νέο ανελκυστήρα αλλά και τις διαδρομές οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με πολύ μεγάλη φροντίδα προκειμένου να καταστήσουμε την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλες και σε όλους».

«Σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, αλλά και σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού χωρίς τη δυσκολία που συνεπάγεται η κλασική διαδρομή για να ανέβει κανείς στον βράχο της Ακρόπολης» συνέχισε.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε διαβούλευση το εθνικό σχέδιο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Στον πυρήνα αυτού του σχεδίου είναι η έννοια της προσβασιμότητας. Προσβασιμότητα σε όλους, προσβασιμότητα παντού».

«Η κυβέρνηση δεν αρέσκεται στα λόγια, αλλά μιλάει με έργα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θέτουμε στη διάθεση του κοινού αυτό το εμβληματικό έργο. Με μεγάλη χαρά θα είμαι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει τον ανελκυστήρα και να περιηγηθώ στις διαδρομές οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με πλήρη σεβασμό στη νομοθεσία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Γράψτε το σχόλιό σας