Σκηνικό σύγκρουσης για τον έλεγχο της διοίκησης στήνεται πάλι στην Ελλάκτωρ. Η Ολλανδοί της Reggeborgh Invest που έχουν το 5,4% της Ελλάκτωρ και έχουν συμφωνήσει να αγοράσουν και το 12% που κατέχει στον όμιλο ο Λεωνίδας Μπόμπολας δεν τα βρήκαν στις διαπραγματεύσεις με τα αδέρφια Καλλιτσάντση που ελέγχουν το 25,58% της Ελλάκτωρ με αντικείμενο την ανάληψη της διοίκησης και προχωρούν σε επιθετικές κινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέματα την αλλαγή διοικητικού συμβουλίου αλλά και διαχειριστικό έλεγχο για την τελευταία διετία, περίοδο που τη διοίκηση του ομίλου έχει αποκλειστικά η οικογένεια Καλλιτσάντση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα αδέρφια Καλλιτσάντση και η Farallon, – είχε δανείσει με 50 εκατ. ευρώ τα δύο αδέρφια για να κερδίσουν το proxywar με την πλευρά Μπόμπολα – Κούτρα και να αποκτήσουν αυτό το 25,58% στο οποίο διατηρεί ενέχυρο – βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών για την πώληση του ποσοστού.

Ολα δείχνουν ότι θα επαναληφθεί το σκηνικό του καλοκαιριού του 2018 με άλλο ένα proxywar για τον έλεγχο του ομίλου Ελλάκτωρ μεταξύ των Ολλανδών και της ομάδας των Ελλήνων επιχειρηματιών που οι φήμες αναφέρουν πως πρόκειται για τους συνεταίρους Μπάκο – Καϋμενάκη με ναυτιλιακές δραστηριότητες στο Ντουμπάι, οι οποίοι είναι και ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης.