Είπε πολλά στο φινάλε του χθεσινού ματς ο Πέδρο Μαρτίνς. Και στους παρατηρητικούς ίσως προκάλεσε εντύπωση η επιμονή του να αναφέρεται σε κάποιες συνθήκες διεξαγωγής του ματς που παραπέμπουν σε αγώνες «τοπικού».

Επέμεινε ας πούμε στις δηλώσεις του για το γεγονός ότι στα τελευταία 10-15 λεπτά του ματς είχαν… εξαφανιστεί οι μπάλες από το γήπεδο και κάθε φορά που μια έβγαινε εκτός αγωνιστικού χώρου υπήρξαν πολύ μεγαλύτερες του «φυσιολογικού» διακοπές.

Δεν το είπε τυχαία ο Πορτογάλος. Του συνέβη μια ιστορία που προφανώς και τον εκνεύρισε αρκετά. Κίτρινη κάρτα του έδειξε ο Χεσούς Χιλ Μανθάνο. Γιατί; Διότι πήγε κάποια στιγμή προς τον τέταρτο διαιτητή και ευγενικά του ζήτησε να μεριμνήσει ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες μπάλες για τη συνέχεια του παιχνιδιού. Αυτό είδε ο Ισπανός διαιτητής. Και έσπευσε να δείξει κίτρινη κάρτα ως και στον προπονητή του Ολυμπιακού.

Δευτερόλεπτα αργότερα, η μπάλα βγήκε άουτ. Και διαπιστώθηκε πως οι Γάλλοι είχαν… εξαφανίσει τις υπόλοιπες για να συνεχιστεί το ματς κανονικά. Το είδε ο παρατηρητής του αγώνα όλο αυτό το «σκηνικό» και πέταξε ο ίδιος μια μπάλα στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Τον είδε όμως και ο Αντρές Βίλας Μπόας να παρεμβαίνει και στήθηκε ένα… σκηνικό που το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να συμβεί, είναι κάτω από τα άστρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έφυγε μαινόμενος ο Πορτογάλος τεχνικός της Μαρσέιγ προς τον παρατηρητή. Τον συγκρατούσαν οι συνεργάτες του. Γιατί; Διότι προφανώς οι μπάλες δεν είχαν εξαφανιστεί τυχαία από το Βελοντρόμ.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Και για την συμπεριφορά των Γάλλων στο παιχνίδι. Και φυσικά για τον Μανθάνο που με τον τρόπο του έμοιαζε απόλυτα εναρμονισμένος στο περιβάλλον.

Επιπλέον: Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ένα στατιστικό στοιχείο που κυκλοφόρησε αρκετά σήμερα από τα ίδια τα γαλλικά ΜΜΕ. Τρία πέναλτι είχε κερδίσει στη διοργάνωση η Μαρσέιγ από τη σεζόν 2003-2004 μέχρι φέτος.

Άλλα τρία στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Ένα με την Πόρτο στο «Ντραγκάο» με το σκορ στο 1-0 (το έχασαν). Και τα δύο σε είκοσι λεπτά κόντρα στους Ερυθρόλευκους. Τον Ολυμπιακό που όπως έγραψε νωρίτερα ο Σάββας Λιαμίρας έχει σε βάρος του 20 πέναλτι την τελευταία 10ετία στα κύπελλα Ευρώπης. Μια σύγκριση στους αριθμούς προφανώς και τα λέει όλα.