Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μάνο που σημείωσε δύο γκολ, o Άρης πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση, κέρδισε με 3-0 την ΑΕΛ και επέστρεψε στη κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό.

Η προηγούμενη εκτός έδρας νίκη (1-0 με γκολ του Ζιώγα) των κιτρινόμαυρων επί της Λάρισας είχε σημειωθεί πριν από 30 ακριβώς χρόνια, στις 2 Δεκεμβρίου του 1990. Εκτός από τον Μάνο που σημείωσε τα πρώτα του δύο γκολ με τη φανέλα του Άρη, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ματέο Γκαρσία.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν εντυπωσιακός,. ειδικά μετά τα πρώτα 15 λεπτά, όταν και ο Μάντζιος του ανέθεσε ρόλο επιτελικού χάφ. Το κερασάκι στην τούρτα της πολύ καλής εμφάνισης του Άρη μπήκε με ένα εντυπωσιακό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Σίλβα.

Η ΑΕΛ προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, απέναντι σε έναν σαφώς πιο ποιοτικό αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ειδικά στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Οι κινήσεις του Μάντζιου
Σε αλλαγές αναγκαστικές αλλά και για λόγους τακτικής προχώρησε ο Άκης Μάντζιος. Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με τον Γκάνεα στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, τον Δεληζήση αντικαταστάτη του Μπεναλουάν στα στόπερ και τον Μπερτόλιο να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα, εξαργυρώνοντας την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Τάτσης δεν είχε στη διάθεση του τον Γιουνές, αλλά και τους Νικολιά, Μιλοσάβλιεβιτς και Μιχαήλ. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ΑΕΛ με σύστημα 3-5-2 και τους Ντουρμισάι και Τρούγιτς στη κορυφή της επίθεσης.

Μοιρασμένο ξεκίνημα
Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, ενώ και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο.Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα σημειώθηκε στο 6ο.λεπτο, όταν μετά απο σέντρα του Κωστή ,ο Ντουρμισάι απο το ύψος της μικρής περιοχής δεν πρόλαβε τη μπάλα,η οποία πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Άρη να κάνει τη πρώτη του τελική, όταν ο Σάσα σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ο Μάντζιος άλλαξε θέση τους Μπερτόλιο και Γκαρσία, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει ρόλο επιτελικού χάφ.

Άνοιξε λογαριασμό ο Μάνος
Ο Άρης κατάφερε στο 18ο λεπτό του αγώνα να ανοίξει το σκορ με το πρώτο γκολ του Δημήτρη Μάνου στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Μετά από εξαιρετικό γέμισμα του Σάκιτς από δεξιά, ο Έλληνας επιθετικός με πολύ ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του και να καταλήξει στα δίχτυα. Το γκολ έδωσε ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Άρη.  Στο 31ο λεπτό «χάθηκε» η μπάλα, όταν ο Μπερτόλιο πέρασε τη μπάλα στον Ματέο Γκαρσία, αυτός με τακουνάκι βρήκε τον Σάσα, που σούταρε δυνατα έξω από τη μεγάλη περιοχή , όμως η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς της ΑΕΛ και απομακρύνθηκε. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν τη κατοχή της μπάλας, γεγονός που δεν άρεσε στον Άκη Μάντζιο, που ζήτησε από τους παικτες του να μην εφησυχάζουν από το γκολ που σημείωσαν. Στο 40′ ο Σπάρβ σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρεις ευκαιρίες σε δύο λεπτά
Το παιχνίδι επεφύλασσε αρκετές συγκινήσεις στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Στο 42′ ο Πλατέλλας σούταρε  μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Σιαμπάνης απέκρουσε με τα πόδια. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Νάγκι  να σώσει την εστία του και μάλιστα δύο φορές. Ο Μάνος σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από πάσα του Γκαρσία, όμως ο τερματοφύλακας της Λάρισας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μετά τη εκτέλεση του από τον Ματίγια, ο Ρόουζ έπιασε τη κεφαλιά, με τον Νάγκι να σώζει και πάλι την ομάδα του.

Οι αλλαγές του Τάτση
Ο Γιάννης Τάτσης προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης, θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ο τεχνικός των γηπεδούχων πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους  Τόρζε, Πίνακά και  Γκαζάλ. Από τη πλευρά του ο Άκης Μάντζιος ζητούσε από τους παίκτες του καθαρό μυαλό, προκειμένου να διαχειριστούν το προβάδισμα τους στο σκορ. Σε ένα δίλεπτο η Λάρισα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Σιαμπάνης , απάντησε στο 60′ σε σουτ του Τρούγιτς και στο 61′ σε σουτ του Φίλιπ.

VAR και Καραντώνη ακύρωσαν γκολ του Γκαρσία
Στο 62ο λεπτό ο Άρης έχει έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, με μια καταπληκτική ατομική ενέργεια του Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός επιθετικός σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής Καραντώνης μετά από υπόδειξη του VAR ,  αποφάσισε να ακυρώσει με μια ακατανόητη απόφαση το γκολ, υποδεικνύοντας οφσάιντ τον Μπερτόλιο που έκανε κίνηση προς τα πίσω, χωρίς να εμποδίζει τον τερματοφύλακα.

«Χτύπησε» και πάλι ο Μάνος
Η απόφαση του διαιτητή φαίνεται οτι πεισμωσε ακόμα περισσότερο τους παίκτες του Άρη. Στο 73ο λεπτό ο Δημήτρης Μάνος σημείωσε το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι. Μετά από κόρνερ του Ματίγια απο αριστερά, o Ρόουζ σούταρε, ο Νάγκι απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μάνος με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο να μειώσει το σκορ στο 90′, όμως ο Σιαμπάνης απέκρουσε εντυπωσιακά τη μπάλα μετά τη προβολή του Τρούγιτς.

Γκολάρα του Σίλβα
Ο Σαντέ Σίλβα πέρασε στο παιχνίδι στο 69ο λεπτό και στις καθυστερήσεις έβαλε το καλύτερο γκολ του αγώνα. Ο Πορτογάλος «χόρεψε» την άμυνα της ΑΕΛ και πλάσαρε έξοχα τον Νάγκι, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης (53′ Πινακάς), Σπαρβ, Φίλιπ, Ντουρμισάι, Πλατέλλας (53′ Γκαζάλ), Μούζεκ, Ζίζιτς, Μπέρτος, Τρούγιτς, Κωστή (53′ Τόρζε)

Άρης (Ακης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα (69΄ Κάτσε), Ματίγια, Γκάμα (77΄ Μανσίνι), Γκαρσία, Μπερτόλιο (69΄ Σίλβα), Μάνος (77′ Λόπεθ).