Γιατροί από πέντε ιδιωτικά νοσοκομεία της Ελλάδας θα μεταβούν εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να βοηθήσουν στη μάχη των συναδέλφων τους απέναντι στον αόρατο εχθρό.

Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον φονικό ιό. Όπως είπε, πρόκειται για ομάδα ιδιωτών ιατρών από τα Νοσοκομεία «ΥΓΕΙΑ», «METROPOLITAN», «ΜΗΤΕΡΑ» και «METROPOLITAN GENERAL», δηλαδή από τον όμιλο Hellenic Healthcare Group, μεταβαίνει στην βόρεια Ελλάδα προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια αυτών των νοσοκομείων, εθελοντικά.

Πρόκειται για τον Κανελλόπουλο Πέτρο, παθολόγο, Τσαπαλιάνα Ιωάννη, παθολόγο, Καμπάκη Μάουρο, πνευμονολόγο, Δούκα Χαράλαμπο, παθολόγο, Μπίκου Κωνσταντίνα, πνευμονολόγο, Αδάμου Ελένη, παθολόγο, Νταουντάκη Εμμανουήλ, παθολόγο, την κυρία Βιέρρου, παθολόγο, τον κύριο Τζίφη, παθολόγο, τον κύριο Χρήστου, παθολόγο και την κυρία Ατσάλη, λοιμωξιολόγο.

Ακόμα, ο όμιλος ΙΑΣΩ στέλνει τρεις εντατικολόγους. Τον κύριο Στάμο Γεώργιο, τον κύριο Ρίζο Σουβατζόλγου και την κυρία Αραβωσιτά Παρασκευή και έναν αναισθησιολόγο, τον κύριο Ζωσιμίδη Δημήτρη.

Τέλος, ο όμιλος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ στέλνει τον κύριο Δημητρακόπουλο, παθολόγο, διευθυντή της Γ’ Παθολογικής, την κυρία Κουτσούρη, παθολόγο, διευθύντρια της Α’ Παθολογικής, την κυρία Ελένη Πέτσιου, παθολόγο, αν. διευθύντρια της Α’ Παθολογικής και τον κύριο Χαράλαμπο Παναγιωτακόπουλο, πνευμονολόγο.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, επιδεικνύει αλληλεγγύη σε ό,τι έχει να κάνει με τη βόρεια Ελλάδα και την πίεση που δέχεται» είπε ο κ. Κικίλιας.

«Μετά από προσπάθεια που έκαναν οι ΥΠΕάρχες, θα μεταβούν στη βόρεια Ελλάδα ο κύριος Νικόλαος Μάγκας, συνάδελφός μου καρδιολόγος από το Λαϊκό, ο κύριος Σεβαστιανός, παθολόγος στον Ευαγγελισμό, ο κύριος Μπαραμπούτης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος από την Παμμακάριστο, ο κύριος Μαρκάκης παθολόγος από το Αττικό, η κυρία Πελεκάνου και η κυρία Κοντάκου από το Αττικό και το Ασκληπιείο, ο  κύριος Ορφανόπουλος και η κυρία Τζιάρου από την Αργολίδα» κατέληξε.