Προηγήθηκε ο Τζέιμς Μίλνερ, που είπε τα εξής πριν από μερικές ημέρες: «Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι χρειάζεται να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για το VAR. Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που νιώθει σαν να χάνει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο στην τωρινή του μορφή».

Τώρα έρχεται και ο Ρόμπερτσον να συμφωνήσει μαζί του, λέγοντας πως κάποτε αγαπούσε το ποδόσφαιρο, διότι μπορούσε να πανηγυρίσει ένα γκολ ακριβώς τη στιγμή που έμπαινε η μπάλα στα δίχτυα. Πλέον, αυτό το συναίσθημα δεν υπάρχει.

Ο Σκωτσέζος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις που θα δείτε εξαιτίας του πέναλτι που δόθηκε μέσω του VAR υπέρ της Μπράιτον στις καθυστερήσεις.

Ύστερα από δικό του μαρκάρισμα στον Γουέλμπεκ.

Και εξαιτίας αυτού του γεγονότος η αναμέτρηση έληξε 1-1, με τη Λίβερπουλ να χάνει δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην κούρσα προς τον τίτλο της Premier League.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Ρόμπερτσον κατά του VAR στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Λίβερπουλ – Άγιαξ:

«Κάποτε αγαπούσα το ποδόσφαιρο και μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο, επειδή μπορούσα να πανηγυρίζω ένα γκολ τη στιγμή που μπαίνει. Αυτό το συναίσθημα όμως αρχίζει και χάνεται από το ποδόσφαιρο. Χάνεται η αγάπη για το άθλημα. Τώρα πρέπει να περιμένεις δύο, τρία ή και περισσότερα λεπτά για να δουν και να αποφασίσουν οι διαιτητές αν είναι γκολ ή όχι. Αν είναι onside ή offside. Και για μένα το σωστό είναι, όταν η φάση είναι οριακή, να παίρνουν οι διαιτητές την αρχική απόφαση. Όποια και αν είναι αυτή. Και να μην περιμένουμε τόση ώρα τον VAR.

Πολλοί άνθρωποι στους οποίους έχω μιλήσει δεν απολαμβάνουν πλέον το ποδόσφαιρο όσο κάποτε. Διότι συνεχώς βλέπουμε πλέον τα replay. Τις οθόνες (του VAR). Τόσος χρόνος χάνεται. Και πάλι δεν υπάρχει η δικαιοσύνη και η συνέπεια που θα έπρεπε. Στοιχεία τα οποία ψάχνουμε.

Συμφωνώ με τον Μίλνερ σε όσα είπε. Πολλοί ποδοσφαιριστές και οπαδοί επίσης συμφωνούν μαζί του. Το ποδόσφαιρο είναι ένα εξαιρετικό άθλημα. Το οποίο ερωτευτήκαμε. Και το οποίο ακόμα αγαπάμε. Αλλά είναι σημαντικό αυτή η αγάπη να μη χαθεί» ήταν τα λόγια του Ρόμπερτσον, ο οποίος δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του με όλα όσα γίνονται εξαιτίας του VAR.

Επίσης, ο σκωτσέζος μπακ συνέκρινε τη δική του φάση με την Μπράιτον με εκείνες των Ράσφορντ και Αντάμα Τραορέ. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν όντως το δικό μου τάκλιν είναι πέναλτι. Αλλά είδα δύο παρόμοιες περιπτώσεις, όπου Ράσφορντ και Τραορέ δεν τιμωρήθηκαν» ανέφερε ο Ρόμπερτσον.