Την ομάδα που σημείωσε την έκπληξη της 11ης αγωνιστικής στην Euroleague, τη Βιλερμπάν, θα αντιμετωπίσει απόψε (21:45) ο Παναθηναϊκός στο «Αστρομπάλ» της Λιόν, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Γάλλοι προέρχονται από την εμφατική νίκη με 80-68 επί της πρωτοπόρου της φετινής Euroleague, Μπαρτσελόνα, πανηγυρίζοντας τη μόλις δεύτερη φετινή επιτυχία τους.

Στον αντίποδα, οι Πράσινοι (3-6) αφήνουν πίσω τη νίκη τους επί της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, στοχεύοντας στο δεύτερο φετινό «διπλό» (το πρώτο ήταν στη Μόσχα, απέναντι στην Κίμκι).

Η «μάχη» των σέντερ αναμένεται να είναι αυτή που θα κεντρίσει τα βλέμματα, θέσεις στις οποίες δεσπόζουν ο ανεβασμένος Γιώργος Παπαγιάννης (2,20 μ.) και ο Μουσταφά Φαλ (2,18 μ.).

Ο «γίγαντας» της Βιλερμπάν έχει μέσο όρο 12,3 πόντους με 77,8% ευστοχία στα δίποντα, ενώ είναι τρίτος στην Euroleague σε ριμπάουντ (μέσος όρος 6,5).

Στον αντίποδα, ο έλληνας διεθνής σέντερ έχει μέσο όρο 8,8 πόντους, είναι τρίτος σε μπλοκ (μ.ο. 1,4) και έκτος σε ριμπάουντ (6,1).

Οι Γάλλοι έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα της Euroleague τη φετινή σεζόν από τον κοροναϊό, αλλά όταν είναι πλήρεις αποτελούν πραγματικό φόβητρο με το γρήγορο ρυθμό και την αποτελεσματική επίθεση.

Η άμυνα, λοιπόν, αναμένεται να είναι το «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να φθάσει στο δεύτερο «διπλό».

Οι Πράσινοι πρέπει να επαναλάβουν την εξαντλητική πίεση που άσκησαν απέναντι στην Μπάγερν, αν θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα που είναι επιρρεπής στα λάθη (πρώτη με μέσο όρο 15,8).

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, μπορεί να υπολογίζει και στον αμερικανό γκαρντ Μάρκους Φόστερ, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αριστερό αστράγαλο και ακολούθησε την αποστολή στη Γαλλία.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ιλία Μπελόσεβιτς (Σερβία), Γιακούμπ Ζαμοϊσκι (Πολωνία) και Γιούργκις Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία).