Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ακόμη μια φορά έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να διατηρήσει το μίνιμουμ της ακέραιης κρίσης στις φάσεις τις οποίες καλείται να εξετάσει.

Μόλις δύο ημέρες μετά το bullying που του έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με επίσημη διαρροή της, ο άγγλος αρχιδιαιτητής αποφάσισε να αλλάξει τελείως τον τρόπο που βλέπει ακόμη και τις πιο ξεκάθαρες φάσεις.

Όπως αυτή της κλοτσιάς του νεαρού Τζόλη στον Σκόνδρα.

Για την οποία υποστηρίζει ότι σωστά παρατηρήθηκε με κόκκινη.

Παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζει «επιθετική» την αντίδραση του παίκτη του ΠΑΟΚ.

Τον οποίο ουσιαστικά… συγχωρεί για την κλοτσιά, επειδή είχε κάνει πρώτα φάουλ ο παίκτης της Λαμίας! Κι όμως…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κλάτενμπεργκ στην ετήσια ανάλυση των φάσεων: «Ο διαιτητής έδωσε δύο κίτρινες κάρτες σε ποδοσφαιριστές από διαφορετικές ομάδες. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση να δοθούν δύο κίτρινες κάρτες. Ο παίκτης της Λαμίας παρατηρήθηκε για το αρχικό φάουλ στον αντίπαλό του. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ παρατηρήθηκε για την εκδήλωση επιθετικής αντίδρασης στο μαρκάρισμα.

Τα κριτήρια για κόκκινη κάρτα δεν πληρούνται, καθώς δεν υπάρχει υπερβολική δύναμη ούτε βιαιότητα από τον παίκτη της ομάδας του ΠΑΟΚ και η όποια επαφή που πραγματοποιήθηκε ήταν με το πάνω μέρος του ποδιού του, στο εσωτερικό του ποδιού του αντιπάλου, κι ακολούθησε ένα μπλέξιμο ποδιών που δημιουργήθηκε από το φάουλ του παίκτη της ομάδας της Λαμίας».

Μάλιστα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο διαιτητής Μανούχος ακούγεται στο ηχητικό που έδωσε η ΕΠΟ να αναφέρει αρχικά ότι ο Τζόλης κλότσησε τον Σκόνδρα, αλλά μετά να αλλάζει και να κάνει παρατηρήσεις και στους δύο.

Αναλυτικά: «Σταματήστε το και οι δύο, έχω δει από την αρχή τι έχει γίνει, σταματήστε το, εντάξει; Πας και μαλώνεις, πας και τον κλοτσάς εσύ, πας να τον κλοτσήσεις. Εντάξει; Τελειώσαμε. Φάουλ, φάουλ».

Από εκεί και πέρα, ο Κλάτερνμπεργκ υποστηρίζει πως σωστά δε δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ίνγκασον, ενώ για το Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ ανέφερε πως δεν υπάρχει πέναλτι στην πτώση του Τάνκοβιτς στην περιοχή των Αρκάδων.