Ο Δεκέμβριος κάνει από τις πρώτες ώρες αισθητή την παρουσία του αφού το χιόνι έκανε την εμφάνισή του ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.

Μάλιστα λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη κάτοικοι είδαν τις πρώτες νιφάδες και συγκεκριμένα στον Σοχό, γεγονός που αποτυπώθηκε σε video στο facebook.

Σύμφωνα με την σημερινή πρόγνωση, το κρύο, όπως αναφέρει το voria.gr θα παραμείνει αισθητό στη Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Νυμφαίας Κομοτηνής.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και inkomotini.news, υπάρχει χιονόστρωση στο οδόστρωμα, στον κάθετο άξονα Κομοτηνής-Βουλγαρίας, λίγο πριν τα σύνορα Νυμφαίας-Μακάζα, στο ύψος του τελευταίου τούνελ.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στo Νέο Καύκασο Φλώρινας (-7,6 βαθμοί Κελσίου) και στην πόλη της Φλώρινας (-6,2).

Σημαντικά ύψη βροχής έχουν σημειωθεί στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 της Τρίτης, με τα μεγαλύτερα ύψη να σημειώνονται στην Κρήτη (58 χιλιοστά στον Αλικιανό Χανίων) και στις Σποράδες (32 χιλιοστά στη Γλώσσα Σκοπέλου).