«Αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης και εγκληματική ιδεοληψία» καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για την επιλογή του «να σπάσει το lockdown και να φωτογραφηθεί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες».

Εκθέτει τον πρωθυπουργό

Αναφερθείς και στις σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα που διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται «γιατί είναι ανθρώπινος» επειδή φωτογραφήθηκε με ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές στην Πάρνηθα, ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε πως «η σημερινή απάντησή του εκθέτει τον πρωθυπουργό».

«Τόσο η συγγνώμη όσο και η ευθύνη είναι για τον κ. Μητσοτάκη άγνωστες λέξεις» υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Έσπασε το lockdown χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Άναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και 9 μήνες κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη. Επέλεξε να σπάσει το lockdown και φωτογραφηθεί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες. Η σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου εκθέτει τον πρωθυπουργό.

Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να ρίχνεις την ευθύνη στους πολίτες και ο ίδιος να αρνείσαι να τηρήσεις τα απαραίτητα μέτρα. Είναι δείγμα αλαζονείας και έλλειψης ενσυναίσθησης.

Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να αρνείσαι να στηρίξεις και να ενισχύσεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ζήτημα εγκληματικής ιδεοληψίας.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη μία συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει. Φαίνεται, όμως, πως τόσο η συγγνώμη όσο και η ευθύνη είναι για αυτόν άγνωστες λέξεις».