Άλλη μια ευκαιρία για προσφορές μετά τη Black Friday έχουν οι καταναλωτές σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου που είναι η Cyber Μonday.

H Cyber Monday είναι στην ουσία η διαδικτυακή συνέχεια της Black Friday προκειμένου η αγορά να ανταποκριθεί στη μεγάλη ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού που άλλες χρονιές πραγματοποιεί συνήθως τις αγορές του στα φυσικά καταστήματα.

Η Cyber Monday ξεκίνησε το 2005 και πέφτει τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Η διαφορά της με την Black Friday είναι ότι οι προσφορές αφορούν σε ηλεκτρονικές αγορές και όχι σε αγορές από φυσικά καταστήματα.

Στην Ελλάδα η Cyber Monday δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η Black Friday. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που συμμετέχουν, ουσιαστικά παρατείνουν για μερικές μέρες ακόμα, τις προσφορές που ήδη είχαν για τη Black Friday.

Στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες πάντως, οι καταναλωτές περιμένουν τη Cyber Monday για να αγοράσουν σε καλύτερες τιμές, συγκεκριμένα προϊόντα, όπως γκάτζετ, παιχνίδια τεχνολογίας και ηλεκτρονικές συσκευές, στα οποία έχουν διαπιστώσει τα προηγούμενα χρόνια ότι γίνονται μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Κάποιοι υποστηρίζουν επίσης πως η Cyber Monday προσφέρεται για αγορές προϊόντων παλαιότερης τεχνολογίας ή ακόμη και μεταχειρισμένων.