Τέσσερα στα τέσσερα. Όπως συνηθίζουν οι ομάδες του δικού της βεληνεκούς. Να καθαρίζουν την… μπουγάδα του ομίλους τους με συνοπτικές διαδικασίες. Και να κάνουν… τουρισμό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Γι’ αυτό και κανείς από τους υπόλοιπους δεν επιθυμεί να δει στο πρόγραμμά του το μεγαθήριο του ομίλου του στο Champions League την τρίτη και την τέταρτη αγωνιστική. Διότι γνωρίζει πως ακόμα υπάρχει ενδιαφέρον. Σοβαρότητα. Συγκέντρωση. Και όλα τα αστέρια στη σύνθεση.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο άτυχος στον δικό του όμιλο. Το συναπάντημα με τη Σίτι έγινε ακριβώς σε εκείνη τη στροφή του ομίλου. Στην τρίτη και τέταρτη αγωνιστική. Όταν ακόμα η ομάδα του Πεπ έβλεπε τον βαθμολογικό πίνακα και δεν είχε προκριθεί μαθηματικά. Το έκανε με τη νίκη της στο Καραϊσκάκη πριν από έξι βράδια. Και τώρα πηγαίνει στην Πορτογαλία για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς, που για εκείνη δεν κρίνει τίποτα, εκτός από το τυπικό της μαθηματικής κατάληψης της πρώτης θέσης.

Πηγαίνει για ένα σχεδόν αδιάφορο ματς (όσο μπορούν να υπάρχουν αδιάφορα παιχνίδια στο Champions League) εν μέσω της… μάχης που δίνει στην Premier League για να πλησιάσει στην κορυφή. Ήταν κάτι που και ο ίδιος ο Γκουαρντιόλα είχε παραδεχτεί. Πως θέλει να ξεμπερδεύει με την πρόκριση και να κοιτάξει το εγχώριο πρωτάθλημα, εκεί που έχασε αρκετό έδαφος στο ξεκίνημα. Και τρέχει να το καλύψει πλέον.

Και ποια είναι ακριβώς η σημασία ενός αγώνα με την Πόρτο στο μυαλό του Πεπ Γκουαρντιόλα, την ώρα που στην Premier League η μάχη έχει φουντώσει για τα καλά; Όλες τις προηγούμενες μέρες τα βρετανικά media μιλούσαν για μια Σίτι η οποία θα ταξίδευε στην Πορτογαλία χωρίς πολλά από τα μεγάλα της αστέρια. Τελικά ο μοναδικός που δεν πήγε εκεί είναι ο Σέρχιο Αγκουέρο. Οι υπόλοιποι είναι κανονικά στην αποστολή, όμως παραμένει άγνωστο ποιους θα χρησιμοποιήσει ο Πεπ. Και στα ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών όλοι βάζουν ερωτηματικά.

Αναλυτικά η αποστολή: Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Ακε, Στέρλινγκ, Γκουντογκάν, Ζέσους, Ζιντσένκο, Στέφεν, Λαπόρτ, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε, Μ. Σίλβα, Τόρες, Μεντί, Φερναντίνιο, Μαχρέζ, Κανσέλο, Έντερσον, Κάρσον, Φόντεν, Γκαρσία, Ντόιλ.

Ετούτη την ώρα, πάντως, μοιάζει πιο πιθανό να μην υπάρχουν στην ενδεκάδα της Σίτι παίκτες όπως ο Ντε Μπρόινε, ο Γκουντογκάν και ο Στέρλινγκ. Όπως και ο Γουόκερ, που είναι φανερό πως θέλει ανάσες. Ο Γκουαρντιόλα θέλει να διατηρήσει φρεσκάδα στην ομάδα του, αλλά σε καμία περίπτωση τούτο δε σημαίνει πως όσοι παίξουν θα εμφανιστούν αδιάφοροι. Όπως συμφωνούν στην Αγγλία, η Σίτι έχει ανάγκη από ψυχολογία και αυτή έρχεται μέσα από τις νίκες. Το… φεγγάρι της είναι καλό. Έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και απέναντι στον Ολυμπιακό και απέναντι στην Μπέρνλι, την οποία φιλοδώρησε με πέντε γκολ.

Φυσικά ο Ολυμπιακός θέλει από τους Άγγλους να κερδίσουν στο Οπόρτο ώστε με δική του νίκη στη Μασσαλία να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της δεύτερης θέσης. Οι πληροφορίες για πολλές αλλαγές δεν βοηθούν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, όμως ποιος είπε πως η Σίτι με το συγκεκριμένο ρόστερ έχει παίκτες που αποκαλούνται… ρεζέρβες;