Η εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν καταστροφική για τον Ολυμπιακό, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς είδε βασικά στελέχη της ομάδας του να βγαίνουν νοκ-άουτ, είτε λόγω κορωνοϊού, είτε λόγω τραυματισμού. Οι Ελ Αραμπί και Χασάν νόσησαν από τον κορωνοϊό, οι Βαλμπουενά και Μπρούμα τραυματίστηκαν, ενώ στο παιχνίδι με τους Πράσινους δεν αγωνίστηκαν επίσης λόγω τραυματισμού οι Χολέμπας και Βινάγκρε.

Οι Ελ Αραμπί και Χολέμπας επέστρεψαν στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Αρη και υπολογίζονται κανονικά για τον αγώνα με την Μαρσέιγ, όπως επίσης και ο Βινάγκρε που είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Στην Μασσαλία μαζί με την υπόλοιπη αποστολή ταξίδεψε και ο Ματιέ Βαλμπουενά, με την παρουσία του Γάλλου σούπερ σταρ στη Μασσαλία να γίνεται αντικείμενο συζήτησης στη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι με την Μαρσέιγ, αφού θα χρειαστεί να παραμείνει για λίγες ακόμα ημέρες στα… πιτς, αλλά η παρουσία του προκάλεσε εντύπωση στους Γάλλους, που ρώτησαν τον Πέδρο Μαρτίνς εάν θα τον χρησιμοποιήσει! «Δεν θα παίξει. Εχει έρθει μαζί μας για να υποστηρίξει την ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέδρο Μαρτίνς σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου, ο οποίος μάλιστα ρώτησε για τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Παπέ Αμπού Σισέ. «Είναι απόφαση του προπονητή και του γιατρού να έρθει ο Βαλμπουενά εδώ παρόλο που δεν μπορεί να παίξει. Για να είναι μαζί μας», του απάντησε ο κεντρικός αμυντικός των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ένας θρύλος στη Μασσαλία και ο τραυματισμός του λίγες ημέρες πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ έγινε θέμα στα γαλλικά ΜΜΕ. «Δεν θα έρθει στο Βέλοντρομ ο Βαλμπουενά», έγραφαν στους τίτλους των ρεπορτάζ τους τα media στη Γαλλία. Οι συμπατριώτες του Ματιέ έκαναν ειδική αναφορά στον τραυματισμό του και στο γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ στο Βέλοντρομ, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι Γάλλοι έγραφαν στα ρεπορτάζ τους ότι ο Βαλμπουενά θα παραμείνει στην Αθήνα, όμως, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός βρίσκεται κανονικά στην Μασσαλία, μαζί με την υπόλοιπη αποστολή.

Ο Ματιέ είναι ηγέτης του Ολυμπιακού, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο 36χρονος δεν θα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο του Βέλοντρομ αύριο το βράδυ, αλλά δεν μπορούσε να μην βρίσκεται δίπλα στους συμπαίκτες του σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Ο έμπειρος άσος με την παρουσία του στη Μασσαλία αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του στους συμπαίκτες του και δημιουργεί… άγχος στους αντιπάλους του. Δεν είναι τυχαίες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους Γάλλους δημοσιογράφους σε Μαρτίνς και Σισέ…

Ο Βαλμπουενά αγωνίστηκε για 8 χρόνια στην Μαρσέιγ και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Από το 2006 μέχρι το 2014 έπαιξε σε 330 παιχνίδι με τη φανέλα των Μασσαλών, έχοντας 38 γκολ και 58 ασίστ. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Ρωσία για την Ντιναμό Μόσχας και το 2015 επέστρεψε στη Γαλλία για τη Λυόν, όπου παρέμεινε μέχρι το 2017, όταν αποφάσισε να φύγει ξανά από την πατρίδα του με προορισμό την Φενερμπαχτσέ. Μέχρι το 2019 όταν ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος, ο οποίος στην τελευταία προπόνηση που έκαναν οι Πειραιώτες στο Βέλοντρομ έκανε ατομικό πρόγραμμα, μπορεί να μην αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι, αλλά η παρουσία του δίνει κίνητρο σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού, δημιουργεί… άγχος στους αντιπάλους και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Ματιέ ήταν από τους καλύτερους παίκτες των Πειραιωτών στον αγώνα της πρεμιέρας και έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Αχμέντ Χασάν, που έκρινε την αναμέτρηση.