Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ με τους τρεις έλληνες ναυτικούς, οι οποίοι κρατούνται όμηροι από πειρατές στη Νιγηρία. Η επίθεση έγινε στις αρχές της εβδομάδας, στα ανοιχτά του κόλπου της Γουινέας ενώ το πλοίο είχε κατεύθυνση προς το Λάγος.

Οι πειρατές κρατούν ομήρους τον πλοίαρχο και δύο ναύτες από τους πέντε Έλληνες, οι οποίοι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, μέσα στη ζούγκλα της Νιγηρίας φαίνεται πως κρατούν τους τρεις Έλληνες οι Αφρικανοί πειρατές. Μάλιστα όπως αναφέρουν έμπειροι ναυτικοί, συνήθως αλλάζουν σημεία μαζί με τους ομήρους προκειμένου να μη μπορεί κανείς να τους εντοπίσει.

Η τελευταία επικοινωνία των αρχών με τον πειρατή που φαίνεται να διαπραγματεύεται τα λύτρα ήταν στις 24 Νοεμβρίου.

Το δεξαμενόπλοιο «Στέλιος Κ» είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά με κατεύθυνση προς το Λάγος της Αφρικής υπό τη σημαία του Τόνγκο.

Ώρες αγωνίας για τις οικογένειες των Ελλήνων ναυτικών

Οι πειρατές απήγαγαν τον πλοίαρχο και δύο ναύτες από τους πέντε Έλληνες του πληρώματος. Τους άλλους δύο ναυτικούς τους άφησαν στο πλοίο, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Τόνγκο.

Οι αρχές τους μετέφεραν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο και ευτυχώς φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία τους. Οι οικογένειες των Ελλήνων ναυτικών αγωνιούν καθώς έχουν μέρες να ακούσουν τους ανθρώπους τους.

«Να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να φέρουν πίσω το παιδί μου. Ό,τι θα έκαναν για το δικό τους παιδί, να κάνουν και για αυτά τα παιδιά» είπε η μητέρα ενός από τους ναυτικούς που βρίσκονται όμηροι.

«Είναι νέα παιδιά και έχουν οικογένειες, έχουν παιδάκια που τους περιμένουν» συνέχισε.