Ηλεκτρονικές εταιρείες εξαπατούν πολίτες και τους ωθούν να επενδύσουν χρήματα, τα οποία στην πορεία χάνουν. Θύμα αυτής της μάστιγας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την προσωπική του εμπειρία.

«Τα χρήματα που έχω χάσει είναι 97.500 χιλιάδες ευρώ. Ξεκίνησε τη συνεργασία μου με την υποτιθέμενη εταιρεία τον Μάιο του 2018, όταν αυτή συστάθηκε ως αγγλική εταιρεία επενδύσεων Forex. Aφού μου παρουσίασαν τη διαδικτυακή τους πλατφόρμα και μετά από σειρά επικοινωνίας στη συνέχεια προσπάθησαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και την προσοχή μου» είπε μεταξύ άλλων ένα από τα θύματα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι αδειοδοτημένη και λειτουργεί παράνομα, κάτι που φυσικά δεν είναι γνωστό στο χρήστη κατά την εγγραφή του. Σε κάθε νέο χρήστη, παραχωρείται ένας λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται τα χρήματα από τα κέρδη.

Η επικοινωνία γίνεται με email  και η εταιρεία φαίνεται να εδράζει στην Αγγλία.

Η απάτη αποκαλύπτεται όταν ο χρήστης επιχειρεί να σηκώσει χρήματα από τον προσωπικό του λογαριασμό, καθώς η διαδικασία κωλυσιεργεί και τελικά αναστέλλεται επ’ αόριστον.

Η απάτη αυτή δεν είναι καινούρια, πάνω από 1000 άτομα έχουν εξαπατηθεί και τα κεφάλαια που έχουν φύγει από Ελλάδα αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA