Νίκες και βαθμούς… Αυτά χρειάζεται απεγνωσμένα ο Παναθηναϊκός στην παρούσα φάση, προκειμένου να ανέβει στην κατάταξη και φτάσει με ηρεμία στα Χριστούγεννα. Απέναντι στον Παναιτωλικό τα πέτυχε, επικρατώντας 2-0 στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Κυριακής.

Με την απόδοση του δεν έθελξε ο Παναθηναϊκός. Αντίθετα, εναντίον ενός αντιπάλου χαμηλής δυναμικότητας, έδειξε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά. Έχει πολλά να διορθώσει ο Λάζλο Μπόλονι και υποχρεούται να τα καταφέρει παράλληλα με τη βαθμοθηρία. Ένας συνδυασμός που δεν θα αποδειχτεί εύκολος στα επόμενα τρία παιχνίδια μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου, με ΑΕΚ εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εντός και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τουλάχιστον, αυτή την αγωνιστική ο Άρης ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη και ο Παναθηναϊκός μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά. Είναι μία σημαντική παράμετρος στο κυνήγι των Play Off, αν και ο Άρης έχει δύο παιχνίδια λιγότερα με τα οποία μπορεί να ξεφύγει εκ νέου.

Όσο για τον Παναιτωλικό, ο Τραϊανός Δέλλας έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή και δεν μπορεί να κάνει μαγικά… Με συγκομιδή 4 βαθμών σε 10 αγωνιστικές και από την 13η θέση της βαθμολογίας, ο παλαίμαχος αμυντικός έχει πάρα πολλά να διορθώσει. Και αναμφίβολα, θα χρειαστεί ενίσχυση του ρόστερ τον Ιανουάριο, για να έχει ελπίδες παραμονής.

Ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από ένα γκολ νωρίς για να αποβάλλει την πίεση και το πέτυχε στο 18’. Ο Σάντσες σέντραρε με φάλτσο από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι, ο Μακέντα με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Μπόλονι ζήταγε και διεύρυνση στο προβάδισμα πριν το ημίχρονο για μεγαλύτερη σιγουριά και ικανοποιήθηκε στο 43’. Ο Ζαγαρίτης πάσαρε παράλληλα και ο Λιάβας στην προσπάθεια του να διώξει, έβαλε αυτογκόλ…

Το «δεκάρι»: Ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Δεν ήταν ο καλύτερος, αλλά πέρασε πάσες, κράτησε μπάλα και συμμετείχε σε συνδυασμούς. Βρίσκοντας και ρυθμό, θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Που κρίθηκε: Στο δεύτερο τέρμα, πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Το αυτογκόλ του Λιάβα, σε εκείνο το σημείο, διέλυσε τις όποιες ελπίδες του Παναιτωλικού.

Γιατί κόουτς; Ο Δέλλας ανέβασε τον Παναιτωλικό να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό. Σωστά διέγνωσε την αδυναμία του αντιπάλου, αλλά η ομάδα του δεν άντεχε να το υποστηρίξει για ώρα.

Στον πάγκο: Μπορούσαν να μείνουν αρκετούς από τους μεσοεπιθετικούς του Παναιτωλικού. Απέναντι στον Παναθηναϊκό των προβλημάτων, δεν κατάφεραν να απειλήσουν.