Εννέα ματς έχει δώσει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Μετρά 21 βαθμούς σύμφωνα με τον πίνακα. Τώρα για το πόσο αυτή η συγκομιδή λέει και την αλήθεια; Μεγάλη ιστορία. Που ποιος ξέρει αν αξίζει να την αναλύσουμε. Γιατί όταν συμβαίνει κάτι κατ επανάληψη τότε δεν το λαμβάνεις υπόψιν σου ως «διαφορά» αλλά ως δεδικασμένο. Και τα προνόμια που απολαμβάνει ο Δικέφαλος του Βορρά από τους διαιτητές και το VAR ως εδώ απλά δεν περιγράφονται.

Απόψε στη Λαμία είναι μια φάση μαρς κόκκινη κάρτα στον νεαρό Τζόλη που χτύπησε τον Σκόνδρα. Φάση που αλλάζει τα δεδομένα του ματς μιας και είμαστε στο 55΄ με το σκορ 1-0. Φάση που δεν είδε ο διαιτητής που ήταν κοντά. Ο επόπτης που ήταν δίπλα. Που δεν την είδε ούτε το VAR το οποίο έχει τη δική του ιστορία στα ματς Λαμίας-ΠΑΟΚ: Πέρσι κόλλησε στο γκολ των φιλοξενούμενων. Φέτος… δεν είχε μονάδες σε μια φάση που μπορεί κάλλιστα να έγραφε αλλιώς το αποτέλεσμα.

Μια εβδομάδα πριν ο ΠΑΟΚ νικά στο 90+1΄ τον ΠΑΣ που έπαιζε με 10 από το ίδιο χρονικό σημείο που θα έπρεπε να τον μιμείται απόψε ο Δικέφαλος. Το γκολ της νίκης είναι καθαρό επιθετικό φάουλ και σηκώνει μεγάλη συζήτηση και για οφσάιντ. Το ομολόγησε ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ. Οι δύο βαθμοί μπήκαν όμως στο σακούλι τότε. Μπήκαν και απόψε.

Και έγινε και το ίδιο στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ με το σκορ στο 1-0. Καθαρό πέναλτι υπέρ των Κρητικών. Το ομολόγησε και ο Κλάτενμπεργκ. Διαιτητές και VAR όμως χαμπάρι.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν που έχει 21 θα μπορούσε σίγουρα να έχει 19. Ίσως 17. Ίσως 15. Σίγουρα πάντως όχι 21. Και η διαφορά που προκύπτει είναι προϊόν της διαιτησίας και της τεχνολογίας. Όσο… παραμύθι και αν πουλήσει λοιπόν ο Πάμπλο Γκαρσία, η ουσία δεν αλλάζει. Τον κρατούν στον πρωταθλητισμό με το ζόρι. Δεν έχουν πρόβλημα να γίνουν… βούκινο για αυτό. Ακόμη και όταν ο Κλάτενμπεργκ δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο παρά να τους κράξει.

Το συνηθίσαμε πια. Δύο οι βαθμολογίες. Μια με… Εξυγίανση. Και μια κανονική.