Ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων από την Covid-19 στην Τουρκία ανέρχεται σε 182, αριθμός ρεκόρ για έκτη συνεχή ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η Τουρκία κατέγραψε επίσης νέο ρεκόρ 30.103 νέων κρουσμάτων κατά το τελευταίο 24ωρο, αριθμός στον οποίο περιλαμβάνονται και ασυμπτωματικοί φορείς.

Κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μόνο συμπτωματικά περιστατικά, αλλά από την Τετάρτη ανακοινώνει όλα τα κρούσματα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την επιδημία είναι 13.373.

Σοκάρουν οι εικόνες με τα φέρετρα

Εικόνες σοκ με φέρετρα με νεκρούς από κοροναϊό έξω από νεκροταφείο της Κωνσταντινούπολης φέρνει στο φως της δημοσιότητας η τουρκική Sozcu.

Tα φέρετρα τοποθετούνται σαν μπαγκάζια μέσα σε πούλμαν για να μεταφερθούν σε διάφορα άλλα νεκροταφεία όπου θα γίνουν οι κηδείες.

Από τις 27 Νοεμβρίου, ο αριθμός των θανάτων που αναφέρθηκαν στο Τμήμα Νεκροταφείων IMM, ένα από τα ιδρύματα υγείας, με τον κωδικό «μολυσματικών ασθενειών» ήταν 179 στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοινώνει μόνο τα συμπτωματικά κρούσματα του κοροναϊού, ενώ υπάρχουν κατηγορίες ότι αποκρύπτει τα πραγματικά στοιχεία τόσο για τα κρούσματα όσο και για τους θανάτους.