O ιός χτυπά τα θεμέλια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας που γονατίζουν. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στην τελευταία ενημέρωση 2013 νέα κρούσματα. Με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής.

Στο νοσοκομείο της Δράμας η κατάσταση είναι απελπιστική. Κλινικές και εντατική έχουν γεμίσει. Πλέον υπάρχουν διασωληνωμένοι και εκτός θαλάμων, περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε κάποια άλλη πόλη.

Ο φόβος έχει μετατρέψει τη Δράμα σε πόλη φάντασμα. Ένας στους 4 ασθενείς στην πόλη νοσεί από κορωνοϊό.

Για να ενισχύσουν το νοσοκομείο της Δράμας έσπευσε κλιμάκιο γιατρών από τη Θεσσαλονίκη, με τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος να καταρρέουν σαν ντόμινο το ένα μετά το άλλο, εν αναμονή του εμβολίου.

Δραματική κατάσταση στην Πέλλα

Δραματική είναι η κατάσταση στην Πέλλα. Στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών είναι γεμάτα και τα 16 κρεβάτια στην ΜΕΘ. Πλέον υπάρχει αναμονή ακόμη και για ένα απλό κρεβάτι.

Η μονάδα εντατικής θεραπείας στην Αλεξανδρούπολη γέμισε όπως και η κλινική κυρίως από τα περιστατικά που δέχεται από τη Δράμα. Στο νοσοκομείο, γκρεμίζουν τοίχους για να φτιάξουν νέα ΜΕΘ.

Μάχη χωρίς τέλος στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη κάθε κλίνη που αδειάζει γεμίζει σε μισή ώρα. Συναγερμός σήμανε και στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων σε οίκο ευγηρίας.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός των διασωληνώσεων σοκάρει, καθώς 607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Οι περισσότερες διασωληνώσεις λαμβάνουν χώρα στα νοσοκομεία της Θράκης και της Μακεδονίας, εκεί όπου δυστυχώς καταγράφονται και τα περισσότερα θύματα του ιού.