«Δεν θα ξεφύγουμε από την πανδημία εάν δεν υπάρξει ικανός εμβολιασμός» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον status fm και συνέχισε λέγοντας: «θα ξεκινήσουμε μία μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία. Πρώτος εγώ και η οικογένεια μου θα κάνουμε το εμβόλιο. Προτρέπω να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί».

Ανεπίτρεπτο

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων ενόψει τρίτου κύματος.

«Δεν επιτρέπεται, τώρα που είδαμε πόσο δυνατά μας χτύπησε το δεύτερο κύμα, τώρα που θα ξεκινάμε να χαλαρώνουμε, να έρθουμε αντιμέτωποι με ενα τρίτο κύμα. Αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία «άντεξαν, αντέχουν και θα αντέχουν». «Παρά την πρωτοφανή πίεση που δέχτηκε το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία άντεξαν, αντέχουν και θα αντέχουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Προσθέσε επίσης ότι «μόνος δρόμος για την κυβέρνηση είναι η προστασία της δημόσιας υγείας» και τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στα βήματα που θα κάνουμε εφ εξής για να μην διακινδυνεύσουμε μία νέα έξαρση της πανδημίας».

Μία συν μία οικογένεια

Προς αυτή την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός συνέστησε προς τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να αποφύγουν συνάξεις στα σπίτια ενόψει Χριστουγέννων.

«Ζητώ πραγματικά λίγη υπονομή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέχτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί».

Στείρα

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για στείρα αντιπολίτευση που επιζητά την καταστροφή για να διεκδικήσει -όπως είπε- πολιτικό οξυγόνο.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Η στείρα αντιπολίτευση, η οποία σαν να επιζητά την καταστροφή για να διεκδικήσει πολιτικό οξυγόνο προσωπικά με ξεπερνά, αλλά αυτό το κρίνουν οι πολίτες.

Και αναφερόμενος στις ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αυτήν την ώρα έχουμε πάνω απο 1230 κλίνες ΜΕΘ όταν παραλάβαμε 567»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα του κράτους λέγοντας ότι «με γρήγορα βήματα η Ελλάδα αποκτά αποτελεσματικότερο κράτος, αυτό θέλει ο πολίτης, να αισθάνεται σιγουριά».

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ