Στην Ελλάδα των ποδοσφαιρικών θαυμάτων ζήσαμε να το δούμε και αυτό. Ζήσαμε να δούμε μια ομοσπονδία να ανακοινώνει ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα, για να ανακαλύψει πώς διέρρευσε στον Τύπο η περίφημη έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή» και από την οποία προέκυψαν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα κακής διαχείρισης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε, λοιπόν, την Παρασκευή και όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της, ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης μεταξύ των μελών, ήταν «το θέμα της πρόσφατης διαρροής σε μέσο μαζικής ενημέρωσης του περιεχομένου της έκθεσης διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε στην ΕΠΟ διεθνής οίκος κατ’ εντολή της FIFA».

Στην επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ αναφέρεται επιπλέον πως «…τα μέλη της E.E. συμφώνησαν (!!!) ότι «πρόκειται περί επαίσχυντου δημοσιεύματος, το οποίο εμπεριέχει συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι ουδόλως στοιχειοθετούνται από το περιεχόμενο της έκθεσης» και καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε αναφορά σε «κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια», δεδομένου ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας έχουν τεθεί υπόψη των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, ορκωτών λογιστών, αλλά και των μελών της Γενικής Συνέλευσης, χωρίς την ελάχιστη παρατήρηση».

Υπάρχει κι άλλο. Μη βιάζεστε. Διότι στην ίδια ενημέρωση η ΕΠΟ αναφέρει με νόημα: «Μετά την παροχή των απαραίτητων πληροφοριών και διευκρινήσεων εκ μέρους της Οικονομικής Διεύθυνσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, αποτελούμενης από τους κ.κ. Αντωνίου (Α’ Αντιπρόεδρος), Δημητρίου και Παπαχρήστο, η οποία θα προχωρήσει άμεσα σε εσωτερική έρευνα για τη διερεύνηση της διαρροής αυτής, προκειμένου αφενός να λάβει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις και αφετέρου να ενημερώσει σχετικά για τα αποτελέσματά της την FIFA».

Τι μας λέει, λοιπόν, η ΕΠΟ με την ενημέρωσή της; Κατ’ αρχάς, αποφάσισε να διαψεύσει το δημοσίευμα της «Αυγής», χωρίς να αναφέρει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της πως δεν στοιχειοθετούνται. Επιπλέον, η Ομοσπονδία ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ την ύπαρξη της έκθεσης αυτής, όπως και των στοιχείων που αυτή εμπεριέχει, αλλά κρίνονται από τα μέλη της ΕΕ «επαίσχυντα»! Από τα μέλη της ΕΕ, επαναλαμβάνουμε!

Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι αυτό με την «εσωτερική έρευνα για τη διερεύνηση της διαρροής». Διότι η ΕΠΟ δεν ενημερώνει εάν θα κινηθεί εναντίον της «Αυγής» για τα εντυπωσιακά στοιχεία που αποκάλυψε. Αλλά αυτό που την ενδιαφέρει είναι να βρει αυτόν που έκανε τη «ζημιά» στην Ομοσπονδία, βγάζοντας στη φόρα μια έκθεση κόλαφο. Που μπορεί να μην την… αναγνωρίζουν οι πρόεδροι των ΕΠΣ, αλλά με βάση τα στοιχεία που ανέδειξε το δημοσίευμα της «ΑΥΓΗΣ», μόνο απλή δεν είναι…

Επίσης, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια ακριβώς ενημέρωση θα κάνει η ΕΠΟ στη FIFA. Για τα… αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας; Για την ουσία; Για το πώς ανέβηκαν τόσο τα έξοδα;