Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

Επεσήμανε μάλιστα ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.

Συστάσεις και από Πέτσα

Υπενθυμίζεται ότι και εχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απηύθυνε έκκληση «να μη γίνει μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης», αναφερόμενος στην Πάτρα και στη γιορτή του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου.

Κάλεσε τους πολίτες να να τηρούν τα μέτρα να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα με την οικογένειά τους, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στη γιορτή του Αγίου Δημήτριου στη Θεσσαλονίκη.

«Ο στόχος παραμένει ένας οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς, και από την άνοιξη του 2021 να ανοίξει μια νέα εποχή για τη χώρα μας» υπογράμμισε.

Οι περιοχές που επιμένουν τα κρούσματα

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα αυτή την περίοδο υπάρχουν περιοχές που «βράζουν»  και είναι στο επίκεντρο των ειδικών καθώς παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις στα κρούσματα.

Όπως είπε, πηγή ανησυχίας αποτελούν περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Αυτές είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Πάτρα, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία και η Λέσβος.

Η παράταση του lockdown για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα έχει ανακοινωθεί, ωστόσο αν συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων και ελεγχθεί καλύτερα η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές, τότε η άρση των μέτρων θα αρχίσει να φαίνεται στον χάρτη.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως την άλλη εβδομάδα θα εξεταστούν τα σενάρια για την μερική άρση του lockdown, το οποίο δεν αποκλείεται να έρθει σε δύο «ταχύτητες» με άνοιγμα πρώτα των σχολείων και του λιανεμπορίου και μετά της εστίασης για την εβδομάδα των γιορτών.