Ο Χιλάλ Σουντανί στάθηκε άτυχος τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο υπέστη ρήξη χιαστών και χρειάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες.

Ο Αλγερινός, ωστόσο, έχει ξεπεράσει πλέον τον τραυματισμό του και προσπαθεί να βρει ξανά τα πατήματά του, με στόχο να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο χθεσινό παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο διεθνής άσος αγωνίστηκε ως αλλαγή. Αυτό ήταν το 50ο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην καριέρα του 33χρονου επιθετικού, ο οποίος μάλιστα χθες είχε και γενέθλια! Ο Σουντανί γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον καλύτερο τρόπο. Με ένα… milestone. Συγκεκριμένα, στην καριέρα του ο έμπειρος άσος έχει αγωνιστεί σε 24 ματς επιπέδου Champions League και 26 επιπέδου Europa League, με απολογισμό 13 γκολ και 9 ασίστ. Στα 43 από τα 50 μάλιστα ξεκίνησε ως βασικός.

Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έχει σκοράρει 10 γκολ και άλλα 3 στο Europa. Μάλιστα, όλα τα τέρματα που έχει πετύχει στο Champions League ήταν σε προκριματική φάση και φέτος ψάχνει το πρώτο του γκολ σε φάση ομίλων.

Το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν στις 25 Αυγούστου του 2011, όταν αγωνίστηκε με την Βιτόρια Γκιμαράες απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τα πλέι οφ του Europa League. Σε ένα ματς που η ομάδα του ηττήθηκε με 4-0 από τους Ισπανούς.

Συνολικά με τον Ολυμπιακό ο Χιλάλ Σουντανί έχει 25 συμμετοχές, με 7 γκολ και 5 ασίστ, ενώ στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 396 παιχνίδια, με απολογισμό 158 γκολ και 71 ασίστ. Φέτος, μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια, δύο πρωταθλήματος και δύο Champions League, χωρίς όμως ακόμα να σκοράρει.