Αν και ο Μέσι έμεινε στη Βαρκελώνη για ξεκούραση, η Μπαρτσελόνα δεν είχε πρόβλημα στο Κίεβο και επικράτησε εύκολα με 4-0 της Ντιναμό, έχοντας πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της. Μεγάλος πρωταγωνιστής  για τους Καταλανούς ο Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ με δύο γκολ, πρώτο γκολ με τα μπαλουγκράνα για τον Ντεστ, το άλλο ο Γκριεζμάν.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Γιουβέντους τη γλίτωσε στις καθυστερήσεις χάρη στον Μοράτα, επικράτησε με 2-1 της Φερεντσβάρος και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης με δύο αγωνιστικές να μένουν. Σκόραρε για 15η σερί σεζόν στο Champions League o Ρονάλντο.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο που η Μπαρτσελόνα απείλησε μόνο με δύο σουτ των Τρινκάο και Πιάνιτς, τα γκολ έπεσαν βροχή στο δεύτερο μέρος για την ομάδα του Κούμαν. Αρχικά ο Ντεστ έκανε το 1-0 με πλασέ στο 52′ από ασίστ του Μπρέθγουεϊτ κι έγινε ο νεότερος αμυντικός που σκοράρει στη διοργάνωση για την Μπαρτσελόνα, σε ηλικία 20 ετών και 21 ημερών.

Στη συνέχεια από δημιουργός ο Δανός έγινε σκόρερ και με δύο γκολ, αρχικά με κεφαλιά στο 57′ και με πέναλτι στο 70′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για να έρθει ο Γκριεζμάν στις καθυστερήσεις και να κάνει το 4-0. Σε επτά ματς χωρίς τον Μέσι εκτός έδρας στο Champions League, η Μπαρτσελόνα έφτασε τις 5 νίκες, με μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα!

Ντιναμό Κιέβου: Μπούστσαν, Κεντζιορά, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Καραβαέβ (59’ Ποπόβ), Μπουγιαλσκί, Σεπέλιεβ (83’ Μπαλούτσα), Χαρμάς (59’ Αντριγεσέβσκι), Σαπαρένκο (71’ Λέντνεβ), Ντε Πένα (71’ Σουπριάχα), Βέρμπιτς

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ (65’ Άλμπα), Ντεστ, Μινγουέθα, Φίρπο, Αλενιά, Πιάνιτς (65’ Πουτς), Κοουτίνιο (65’ Γκριεζμάν), Τρινκάο (82’ Ντε Λα Φουέντε), Πέδρι (72’ Ματέους Φερνάντες), Μπρέθγουεϊτ

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γιουβέντους τα βρήκε σκούρα αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 19′ με προβολή του Ουζούνι. Στο 35′ ο Κριστιάνο ισοφάρισε με όμορφο σουτ κι έφτασε τις 15 σερί χρονιές με γκολ στο Champions League.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιούβε σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια των Ούγγρων με Μπερναντέσκι στο 60′ και Μοράτα στο 76′ για να έρθει τελικά η λύτρωση από τον Ισπανό στις καθυστερήσεις, με κεφαλιά από σέντρα του Κουαδράδο. Έτσι η ομάδα του Πίρλο κλείδωσε την πρόκριση ενώ έμεινε ζωντανή και στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Γιουβέντους: Σέζνι, Κουαδράδο, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Μπεντανκούρ (83’ Ραμπιό), Αρτούρ (83’ Ράμσεϊ), ΜακΚένι (62’ Κουλουσέβσκι), Μπερναρντέσκι (62’ Κιέζα), Ντιμπάλα (62’ Μοράτα), Ρονάλντο

Φερεντσβάρος: Ντιμπούζ, Φριμπόνγκ, Χάιστερ, Λόβρεντσιτς (75’ Μπότκα), Ντβάλι, Μπλάζιτς, Σομάλια, Σιγκέρ (75’ Λαϊντουνί), Ουζούνι, Ζουμπκόβ (70’ Μπολί), Τοκμάκ Ενγκουέν (70’ Ισαέλ)