Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Εχει χαρακτηριστεί ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που πέρασε ποτέ από τα γήπεδα. Ανώτερος κι από τον Πελέ. Ενα γκολ όμως που έβαλε είναι αυτό που θα μείνει στις μνήμες όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Εχουν πει ότι είναι το γκολ του αιώνα, ήταν το θρυλικό γκολ που άφησε τους πάντες άφωνους.

Ηταν η ημέρα που μπήκε και το γκολ με το χέρι που ο ίδιος είχε πει ότι ήταν… το χέρι του Θεού.

Μεξικό, Μουντιάλ 1986 και η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Αγγλία. Και ο «ντιεγκίτο» περνά όλη την βρετανική ομάδα ξεκινώντας από τη μεσαία γραμμή και βάζοντας ένα απίθανο γκολ.

Βεβαίως, το ματς έμεινε γνωστό από το άλλο γκολ με το χέρι.

«Είχα μια ιδέα. Να βάλω το χέρι μου στο κεφάλι μου. Όταν προσγειώθηκα, είδα την μπάλα στα δίχτυα και φώναζα “γκολ, γκολ”. Ο Σέρχιο Μπατίστα ήρθε τρέχοντας πάνω μου και μου είπε: “Όντως το έβαλες με το χέρι σου;”. Τότε, του είπα: “Σκάσε, παλιομ… και απλά αγκάλιασέ με”.

Ήρθε και ο Βαλντάνο και μου λέει: “Μην μου πεις ότι αυτό ήταν το χέρι σου”. Και του απάντησα το ίδιο πράγμα: “Θα σου πω αργότερα, Βαλντάνο. Σταμάτα να μου σκοτίζεις τα αρχ…”.», ανέφερε ο θρύλος του ποδοσφαίρου που ακόμα και τώρα θεωρείται ένας από τους καλύτερους της ιστορίας του αθλήματος.

Αλλά ποιος ξεχνά μοναδικές στιγμές μαγείας. Δείτρε βίντεο με τα απίστευτα κόλπα του αργεντίνου μάγου.