Συγκλονισμένος είναι ο πλανήτης από τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σε ηλικία μόλις 60 ετών.

Ο Αργεντίνος θρύλος του ποδοσφαίρου αγαπήθηκε σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, τόσο για τις δεινές του ποδοσφαιρικές ικανότητες όσο και για τη «large» προσωπικότητά του.

Κατά πολλούς είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, η ζωή του σημαδεύτηκε όμως από τις καταχρήσεις.

Συγκίνηση, αναμνήσεις και χιουμοριστικά tweets για τον Μαραντόνα

Λίγα λεπτά μετά την είδηση του θανάτου του, το όνομα του Ντιεγκίτο έγινε πρώτο trend τόσο στο ελληνικό Τwitter όσο και διεθνώς.

Τα μηνύματα του κόσμου ήταν συγκινητικά:

Το… χέρι του Θεού

Ο λογαριασμός του… «Θεού» (God) στο Τwitter τα είπε όλα με ένα σχόλιο: «Πήρα το χέρι μου πίσω», αναφερόμενος φυσικά στο ιστορικό γκολ του Ντιεγκίτο με τη φανέλα της Αργεντινής.

Τα γκολ που τρέλαναν τον πλάνητη

Πολλοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν τα ασύλληπτα γκολ του τεράστιου Ντιέγκο Μαραντόνα. Όπως είπαν κάποιοι χαρακτηριστικά, τέτοια γκολ δεν μπαίνουν πλέον…

Ο βασιλιάς της Νάπολης

Ο Μαραντόνα συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα της Νάπολι, όπου πέρασε τα πιο ένδοξα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Εκεί ήταν που λατρεύτηκε σαν πραγματικός θεός επί γης, όπου το όνομα του έγινε σύνθημα στα χείλη μια ολόκληρης πόλης. Δίκαια χαρακτηρίστηκε «βασιλιάς της Νάπολης».

Οι απίστευτες ιστορίες, τα αξέχαστα στιγμιότυπα

Ο Μαραντόνα, όμως, δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την πλούσια ποδοσφαιρική του δράση. Χαρακτηρίζεται και από τις καυστικές του ατάκες, τις κόντρες του, την αγάπη του για τη ζωή και – ναι – τη ροπή του προς τις καταχρήσεις. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνθέτουν έναν άνθρωπο, ο οποίος χάραξε το δικό του αξέχαστο στίγμα στην ποδοσφαιρική – και όχι μόνο – ιστορία.