Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, προσπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα τουλάχιστον με την κατάταξη του πρακτορείου Bloomberg.

Η περιουσία του 49χρονου επιχειρηματία, που γεννήθηκε στη Νότια Αφρική, αυξήθηκε κατά 7,24 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο τη Δευτέρα, και έφτασε το αστρονομικό νούμερο των 128 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εκκεντρικός Μασκ είχε ήδη περάσει τις τελευταίες εβδομάδες τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Facebook και τον Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτη του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH.

Στην κορυφή της λίστας παραμένει πάντως ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 182 δισ. δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς εκτοπίζεται στην τρίτη θέση με περιουσία 127,7 δισ. δολαρίων.

Οι πλούσιοι ακόμα πλουσιότεροι

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πλουσιότεροι του πλανήτη είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται αθροιστικά κατά 1.300 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο, μια αύξηση ύψους 23%, την ώρα που η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και έχει οδηγήσει σε απολύσεις και ένα κύμα πτωχεύσεων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Η εντυπωσιακή άνοδος του Μασκ από την 35η στην δεύτερη θέση συνδέεται με την άνοδο της μετοχής της Tesla κατά 500% από την αρχή του έτους.

Ο Μασκ κατέχει περίπου το 18% των μετοχών, και τα προσωπικά κέρδη του από την αρχή του έτους έφτασαν τα 100 δισεκατομμύρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP