«Στην εντατική έζησα την δύσπνοια, την μοναξιά και τον φόβο ότι ο θάνατος παραμονεύει». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο MEGA, o 48χρονος παθολόγος πως έφτασε κοντά στον θάνατο όταν νόσησε με κορωνοϊό.

«Δεν είχα φανταστεί ποτέ, 48 ετών χωρίς προβλήματα, παλιός αθλητής… το πέρασα πολύ βαριά».

Η περιπέτεια του γιατρού με τον κορωνοϊό άρχισε όταν πήγε να δει έναν ασθενή του και λίγες μέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα.

Αν και τις πρώτες μέρες τα συμπτώματα έδειχναν ότι θα το περάσει ελαφριά, ξαφνικά εμφάνισε οξεία πνευμονία και μπήκε στην εντατική.

Δεν ήταν λίγες φορές που το οξυγόνο λιγόστεψε για τον 48χρονο παθολόγο και έφτασε σε κρίσιμη κατάσταση.

Επί 23 μέρες πάλευε να νικήσει τον κορωνοϊό και με την αγωνία του να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, για το αν είναι νοσεί η οικογένεια του.

Ο αγώνας των γιατρών να μην χάσουν ούτε έναν ασθενή, είναι η εικόνα που δεν θα ξεχάσει πότε ο Χαράλαμπος Λάμπρου, από τις μέρες νοσηλείας του στο Σωτηρία…

«Ήρθε ο μπαμπάς μας από το Σωτηρία»

Η οικογένεια του παθολόγου, έδωσε τη δική της μάχη με τον φονικό ιό, με την αγωνία να ξαναδούν τον δικό τους άνθρωπο.

Ο 48χρονος γιατρός συγκινείται όταν θυμάται τη στιγμή που γύρισε σπίτι του, νικητής από την μάχη με τον κορωνοϊό και η οικογένεια του τον καλωσόρισε με ένα μήνυμα αγάπης στην πόρτα.

Ο 48χρονος παθολόγος, υγιής πλέον, εξομολογείται στο MEGA ότι δεν πίστευε ότι θα νοσήσει τόσο βαριά και κάνει έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα προστασίας…

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, πλέον το 45% των κρουσμάτων του φονικού ιού, αφορούν νέους από βρεφική ηλικία έως 39 ετών.