Ξεκίνησε η συζήτηση για το άνοιγμα της αγοράς, ενόψει των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ξεκαθάρισε με ποια σειρά θα επανέλθει η ζωή στην κανονικότητα.

Click away στο λιανεμπόριο

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα επιβάλει στο λιανικό εμπόριο το click away, την επιβολή δηλαδή διαδικτυακών ή τηλεφωνικών ραντεβού προκειμένου οι καταναλωτές να βρίσκονται ελάχιστοι στα καταστήματα.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, ο καταναλωτής θα παραγγέλνει το προϊόν διαδικτυακά ή τηλεφωνικά, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον υπεύθυνο του καταστήματος και στον προκαθορισμένο χρόνο θα μεταβαίνει στο κατάστημα για δοκιμή του προϊόντος και ολοκλήρωση της αγοράς.

Στο λιανεμπόριο, οι κανόνες θα είναι αυστηροί και θα αφορούν στην πυκνότητα των καταναλωτών εντός των καταστημάτων.

Αγωνία για τα εποχικά είδη

Στο υπουργείο Ανάπτυξης η σκέψη να μην ανοίξουν μεγάλα εμπορικά κέντρα όπου δεν μπορεί να ελεγχθεί ο πληθυσμός των επισκεπτών, έχει σχεδόν μετατραπεί σε απόφαση.

Πονοκέφαλο αποτελεί η λειτουργία καταστημάτων εποχικών ειδών, που πρέπει οπωσδήποτε να προλάβουν την εορταστική περίοδο. Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας θα ξεκινήσει μόλις δώσει το πράσινο φως η επιτροπή λοιμωξιολόγων.