Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης για την πορεία της πανδημίας και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, η κατάσταση έχει ξεφύγει και η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. «Η Ελλάδα έκανε ελάχιστα για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας τους τελευταίους έξι μήνες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητη μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το εμβόλιο.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσανιώτης μίλησε για την αποκλιμάκωση των μέτρων υποστηρίζοντας πως αυτή θα οριστεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία. «Όταν οι ειδικοί το εισηγηθούν, θα πάμε σε σταδιακή άρση των μέτρων», σημείωσε.

Στην κατάσταση στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο κ. Ζαχαριάδης υποστηρίζοντας πως εδώ και οχτώ μήνες δαπανώνται χρήματα για την υγεία και για υποδομές σε μεταφορά, τηλεκπαίδευση και τηλεργασία σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου υπάρχουν απλές διαβεβαιώσεις και μεγάλες δαπάνες για την επικοινωνία. «Στα δύσκολα είμαστε απολύτως απροετοίμαστοι», τόνισε.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση της χώρας καταλόγισε εξίσου και ο κ. Ζαχαριάδης και ο κ. Χρηστίδης με τον πρώτο να υποστηρίζει πως στην κυβένρηση πρέπει να πάψουν να είναι ανεύθυνοι και ευθυνόφοβοι και τον δεύτερο να υποστηρίζει πως το ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες είναι αυταπόδεικτο.